Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Eerste beweegbank in Herdersem officieel ingehuldigd

Eerste beweegbank in Herdersem officieel ingehuldigd

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Eerste beweegbank in Herdersem officieel ingehuldigd

De bank, die geplaatst is op het pleintje aan de Hardingsstraat, heeft twee functies: beweging stimuleren en een ontmoetingsplek creëren.

Een beweegbank is een fitnessbank waarop je verschillende oefeningen kan doen om je lichaam te versterken en te stretchen. Deze banken zijn geschikt voor mensen van alle leeftijden. Het is een alles-in-één toestel waarbij je zelfs met meerdere personen tegelijk kan oefenen.

Retroschepen Caroline De Meerleer zorgt ervoor dat Aalstenaars meer gaan bewegen door in elke deelgemeente een beweegbank te plaatsen: “We willen onze 55-plussers actief en fit houden. Terwijl ze op stap zijn met hun vrienden, buren of kleinkinderen, kunnen ze op dezebeweegbanken heel wat oefeningen doen. Daarnaast creëren we op die manier ook een ideale ontmoetingsplek voor jong en oud, want in elke deelgemeente plaatsen we de beweegbank op een locatie waar reeds speeltoestellen staan of andere recreatieve activiteiten mogelijk zijn.”

De eerste beweegbank staat aan de Harding in Herdersem. Ook in alle andere deelgemeenten verschijnt in de volgende weken een beweegbank. Voor de exacte plaatsbepaling van de beweegbanken, is de stad in overleg gegaan met de stedelijke retroraad en de vertegenwoordigers van het deelgemeentenplatform.

Burgemeester Christoph D’Haese: “Deze beweegbanken zijn een leuke en eenvoudige manier om even te bewegen en te ontspannen in onze prachtige openbare ruimte. Ze geven alle Aalstenaars,ongeacht hun leeftijd, de kans om actief te zijn en zo hun conditie op peil te houden.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Lijsttrekker Vlaams Belang Affligem
Affligem

Lijsttrekker Vlaams Belang Affligem

Vlaams Belang zal in Affligem met Jonas Van Vaerenbergh (30) als lijsttrekker naar de verkiezingen
trekken op 13 oktober. Het afdelingsbestuur heeft Van Vaerenbergh unaniem voorgedragen als
lijsttrekker en dit werd bekrachtigd door de partijraad van Vlaams Belang.

Lees meer »