Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Natuurpunt Aalst reikt Groenen Ajoin uit

Natuurpunt Aalst reikt Groenen Ajoin uit

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Natuurpunt Aalst reikt Groenen Ajoin uit

Natuurpunt Aalst kon dit weekend terug goed nieuws vieren op haar nieuwjaarsreceptie want in 2023 zijn er mooie prestaties geleverd.

Natuurpunt opende een nieuwe wandelroute in de Wellemeersen en startte een achtste natuurproject aan Overhamme-Muisken. Tientallen enthousiaste natuurliefhebbers kwamen op diverse plaatsen in totaal drieduizend boompjes planten in Beneden Dender-Gijzegem en in Ten bos, goed voor 15.000 m2 extra bos in Aalst.

Door de vele milde giften was het mogelijk om 7,3 hectare grond aan te kopen in 2023, vooral in Beneden-Dender en Kapellemeersen.

Natuurpunt beheert in Aalst al 135.5 ha waar we de natuur terug laten floreren en ook aan gericht waterbeheer doen om de effecten van de klimaatverandering op te vangen. Door de inrichting van natte natuur in Honegem, Gijzegem-Grote meers en Kapellemeersen draagt Natuurpunt bij aan de preventieve aanpak van de recente overstromingen.

De Aalstenaars blijven Natuurpunt steunen door lid te worden samen met 1506 andere Aalsterse gezinnen, dat is ongeveer 4% van de huishoudens.

Naar jaarlijkse gewoonte sinds 2014, is de Groenen Ajoin uitgereikt aan een Aalstenaar die zich het voorbije jaar bijzonder heeft laten opmerken ten bate van de natuur. De jury van Natuurpunt Aalst koos voor het thema “Duurzame voeding met respect voor de natuur”. De transitie naar een gezonde leefomgeving kan alleen door een versnelde en coherente overgang richting agro-ecologische landbouw binnen milieugrenzen en met positief effect voor de natuur.

Daarom werd de tiende Groenen Ajoin uitgereikt aan Bioboerderij De Loods en stadsCSA De Hoezekouter. Zij staan beide symbool voor de vele Aalsterse ondernemers die enthousiast werken aan lokaal geproduceerde, duurzame, eerlijke en gezonde biovoeding en daar extra waardering voor verdienen.

Bioboeren Bruno en Dirk (en Claudine) mogen voortaan aangesproken worden als “Groenen Ajoin” !

voor meer informatie :

Natuurpunt Aalst : Rik De Baere, 0476 887129, rik.debaere@telenet.be,

www.natuurpunt.be/lidworden

foto:

Groenen ajoin uitgereikt aan Bioboerderij De Loods en stadsCSA De Hoezekouter

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Voorstel afschaffing voetweg 37
Affligem

Voorstel afschaffing voetweg 37

Naast de investeringen in Trage Wegen, wil het Lokaal Bestuur Affligem voetweg 37 in Hekelgem afschaffen. Sinds 2006 kan het Guchtveld gebruikt worden als toegankelijker en veilig alternatief.

Lees meer »
Tornooi van de vriendschap Affligem
Affligem

Tornooi van de vriendschap Affligem

Om het einde van het voetbalseizoen in een sportieve sfeer af te sluiten namen de Affligemse voetbalploegen (Leeuwkens Teralfene, Eendracht Hekelgem en Emi Essene)
deel aan het tornooi van de Vriendschap.

Lees meer »