Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Nieuwkomers krijgen niet automatisch voorrang op een sociale woning

Nieuwkomers krijgen niet automatisch voorrang op een sociale woning

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

De regels voor de toewijzing van een sociale woning zijn decretaal vastgelegd. Gemeentebesturen kunnen die niet wijzigen maar ze kunnen wel een voorrangsregel toevoegen.

In 2022 keurde de gemeenteraad het voorstel van schepen Smeyers goed om inwoners van Aalst een grotere voorrang toe te kennen naarmate ze al langer in onze stad woonden: eerst die kandidaat-huurders die al sinds de geboorte of minstens 30 jaar in Aalst wonen, dan diegenen die minstens 15 jaar hier wonen, dan wie minstens 10 jaar in Aalst heeft gewoond op de leeftijd van 25 jaar en tenslotte diegenen die in de voorbije 10 jaar 5 jaar in onze stad woonden.

De helft van de sociale huurwoningen gaat sinds de strengere regels naar mensen die reeds 30, 15 of 10 jaar in Aalst wonen.

“In de voorbije 10 jaar steeg het aantal  huishoudens in onze stad met 3000. Het is een illusie te denken dat de sociale woningbouw dat tempo van demografische groei zou kunnen volgen. Dat veel van die nieuwe huishoudens op de wachtlijst voor sociaal wonen terecht komen mag er niet toe leiden dat geboren en getogen Aalstenaars verdrongen zouden worden. Met deze voorrang op basis van lokale binding behouden we het juiste evenwicht”, zegt schepen van wonen Sarah Smeyers.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Lijsttrekker Vlaams Belang Affligem
Affligem

Lijsttrekker Vlaams Belang Affligem

Vlaams Belang zal in Affligem met Jonas Van Vaerenbergh (30) als lijsttrekker naar de verkiezingen
trekken op 13 oktober. Het afdelingsbestuur heeft Van Vaerenbergh unaniem voorgedragen als
lijsttrekker en dit werd bekrachtigd door de partijraad van Vlaams Belang.

Lees meer »