Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Op eigen benen

Op eigen benen

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Op eigen benen

Deze maand, exact twee jaar na de aanvang van de oorlog in Oekraïne, vertrekken de laatste Oekraïense gezinnen uit de 24 noodwoningen die de stad Aalst had voorzien. Naast de stad zorgden ook de sociale huisvestingsmaatschappijen maar ook veel burgers voor de eerste noodopvang. Dat was ook nodig. Zonder hun hulp hadden we nooit de 378 Oekraïense vluchtelingen die naar Aalst kwamen kunnen opvangen.

“Dankzij de trajecten inburgering, de intensieve begeleiding naar taallessen Nederlands en werk, hebben deze gezinnen hun plaats in onze samenleving gevonden en kunnen ze verder op eigen kracht”, aldus schepen Smeyers.

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Aankoop extra noodwoning
Affligem

Aankoop extra noodwoning

Het Lokaal Bestuur Affligem beschikt over 3 noodwoningen. Twee daarvan staan in de deelkern Teralfene (Daalstraat 9 – 11) en één in de deelkern Essene (Ternatsestraat 69). Deze drie woningen zijn oudere woningen die stilaan aan renovatie toe zijn.

Lees meer »
Voel je thuis op Erfgoeddag
Oost-Vlaanderen

Voel je thuis op Erfgoeddag

Op zondag 21 april is het opnieuw Erfgoeddag. Die dag staat dit jaar in het teken van ‘thuis’. Wat dat in Oost-Vlaanderen inhoudt, kan je ontdekken op de provinciale locaties Scheepswerven Baasrode, Archeocentrum Velzeke en Huysmanhoeve Eeklo.

Lees meer »