Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Prijzen voor De Schoitkitten, Bedesterd en Eirg

Prijzen voor De Schoitkitten, Bedesterd en Eirg

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Prijzen voor De Schoitkitten, Bedesterd en Eirg

Voor de tweede keer vond de prijsuitreiking plaats op de Grote Markt. Voor de tweede keer stond het plein ook afgeladen vol. Nog voor de start werd de toegang via de Molenstraat afgesloten. Gelukkig konden carnavalisten ook terecht op het Vredeplein, waar alles live werd uitgezonden op groot scherm. Vanop de twee feestlocaties zag men De Schoitkitten, Bedesterd en Eirg de prijzen wegkapen.

 Peper&Zout-prijs voor Pladasj

Elk jaar reikt de stad een Peper&Zout-prijs uit voor de beste losse groep. Alle juryleden mogen hiervoor groepen nomineren die in het oog springen. Pladasj zette Eric en Pascale van naaiatelier De Gaa Scheer in de kijker en haalde daarvoor alles uit de kast, van kostuums tot liedje en wagen. De Droeige Sossissen – vorig jaar nog voor het eerst een officiële groep – behaalden een tweede plek. ’t Reigert vervolledigt de top drie met als thema het pauselijk bezoek aan België in mei.

 

De Schoitkitten

Kleine groepen: Schoitkitten eren ‘goeroe Dozje’

Burgemeester Christoph D’Haese was wel zeer goed vertegenwoordigd in de carnavalsstoet dit jaar. Zo ook bij De Schoitkitten. Zij beeldden hem af als een goeroe die zijn politieke tegenstanders bezweert of opvreet. De Melkmoilen eindigen op de tweede plek met een ode aan alle carnavalisten die veel voor Aalst betekenen, maar intussen zijn overleden. De Sperrezjiekers pakken de derde plek. Zij zwaaien Atelier Sandy uit richting Frankrijk, het naaiatelier waar vele groepen hun kostuums lieten maken.

Bedesterd

Middelgrote groepen: Bedesterd neemt eigen wisseltrofee mee naar huis

Bedesterd ontwierp dit jaar een wisselbeker voor carnavalsgroepen, en die mochten ze verrassend genoeg weer zelf mee naar huis nemen: zij verdienden de eerste prijs bij de middelgrote groepen. Nèm Na ging op sterrenjacht en vond die op de tweede plek.  Kandidaat Prins Carnaval 2024 Timothy mag ook vandaag weer fier zijn op zijn prestatie: hij verovert samen met zijn groep De Zwiejtzoel’n de derde plaats. Zij beeldden de burgemeester uit als koning, keizer en admiraal.

 

Grote groepen: Eirg laat concullega’s groen zien van jaloezie

Groepen die niet de top van het klassement behalen, tonen zich maar beter een waardige verliezer, want jaloezie is een lelijk beestje. Dat kaart de grote groep Eirg aan, en daarmee veroverden ze de eerste plek. Hun draak en minotaurus lieten de Grote Markt gisteren even beven aan het einde van de stoet. Die andere draak, van Krejeis, volgde zijn soortgenoot naar een tweede plek. De top drie bij de grote groepen werd vervolledigd door de indrukwekkende Samoerais van De Snotneizen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Stand van zaken trajectcontroles Asse
Asse

Stand van zaken trajectcontroles Asse

Anderhalf jaar geleden startte het gemeentebestuur van Asse met de aanpak van de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid op 7 locaties via trajectcontroles op snelheid (zone 30 km/u) en op doorgaand tonnagevervoer (+3.5T).

Lees meer »