Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Vlaanderen krijgt 23 nieuwe OverKop-huizen

Vlaanderen krijgt 23 nieuwe OverKop-huizen

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

De Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits kondigde vandaag aan dat er 23 nieuwe OverKop-huizen zullen openen in Vlaanderen in 2024. Deze aankondiging gebeurde in hetOverKop-huis van Aalst in aanwezigheid van Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese,schepen van Jeugd Katrien Beulens en de leden van de Aalsterse gemeenteraad.

Meer dan 60 OverKop-huizen

In 2023 werd een oproep gelanceerd om het aantal OverKop-huizen uit te breiden. Het gaat omeen uitbreiding van 1.8 miljoen EUR. OverKop Aalst opende in november 2021 op de Graanmarkt haar deuren. De medewerkers maakten er een veilige plek van voor jongeren tot 25 jaar, waar ze gewoon binnen en buiten kunnen lopen en langs kunnen zonder een label opgeplakt te krijgen. Ze kunnen er terecht met elke denkbare vraag of struggle. Dat kan gaan over liefdesperikelen, identiteitsvragen, vriendschappen, schoolproblemen, seksualiteit, eenzaamheid… OverKop kan hiervoor bijkomend rekenen op hulp van Aalsterse organisaties en partners zoals Huis van het Kind en Traject.

Groot bereik

Mentaal welzijn is een moeilijk thema om over te praten, maar het kan levens een nieuwe wending geven. OverKop Aalst bereikte in 2023 zo ‘n 250 jongeren en organiseerde een 80-tal activiteiten.

Mede door de middelen van de Vlaamse Overheid is OverKop Aalst kunnen opstarten en heeft ze de werking in 2023 nog verder kunnen uitbreiden. Stad Aalst voorziet daarbovenop jaarlijks nog een cofinanciering van 50 000 EUR en het gebruik van het gebouw zodat de stad er zo goed als mogelijk kan zijn voor de Aalsterse jongeren.

OverKop Aalst

Het OverKop-huis op de Graanmarkt in Aalst is open op maandag van 15 tot 17 uur, woensdag van 12 tot 16.30 uur en vrijdag van 15 tot 18 uur. Het OverKop-team post op hun Facebook- en Instagrampagina regelmatig updates, weetjes en info over activiteiten.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Stand van zaken trajectcontroles Asse
Asse

Stand van zaken trajectcontroles Asse

Anderhalf jaar geleden startte het gemeentebestuur van Asse met de aanpak van de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid op 7 locaties via trajectcontroles op snelheid (zone 30 km/u) en op doorgaand tonnagevervoer (+3.5T).

Lees meer »