Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Werken in de zorg voor stad Aalst? Da’s thuiskomen!

Werken in de zorg voor stad Aalst? Da’s thuiskomen!

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Op woensdag 7 februari organiseert de stad een sollicitatienamiddag in woonzorgcentrum Sint-Job. Verpleegkundigen, zorgkundigen, poetsmedewerkers en nog vele andere zorgprofielen kunnen er van 15 tot 19 uur binnenlopen, kennismaken met werken voor de stad én onmiddellijk solliciteren.

Met vier woonzorgcentra, twee serviceflats, een erkende thuiszorgdienst en een lokaal dienstencentrum telt de stad meer dan 622 actieve zorgmedewerkers. 70% van die medewerkers komt uit Groot-Aalst, de meeste anderen uit de omliggende gemeenten. Maar net als andere zorginstellingen is de stad hard op zoek naar nieuwe medewerkers om onze zorgteams te versterken.

Steek hier je licht op

Schepen van Ouderenzorg Sarah Smeyers: “De vergrijzing maakt dat meer mensen zorg nodig hebben, zowel thuis als in woonzorgcentra. Als bestuur en zorgwerkgever willen we die mensen de beste zorgen geven maar ook medewerkers zorg laten verstrekken in de best mogelijke omstandigheden. Daarvoor moeten alle openstaande betrekkingen maximaal ingevuld kunnen worden.”

Om haar rol als zorgwerkgever extra in de kijker te zetten, lanceert de stad een campagne ‘Steek hier je licht op’. Zowel online als in het straatbeeld verschijnen posters die het werken voor de stad promoten. Aan de woonzorgcentra springen de posters extra in het oog en sporen ze kandidaat- medewerkers aan om spontaan het woonzorgcentrum binnen te lopen.

Schepen voor Personeel en organisatie Jean Jacques De Gucht: “De stad is in 2022 gestart met een employer branding campagne om mensen enthousiast te maken om met volle goesting bij ons te komen werken. In een arbeidsmarkt met een strijd om talent biedt werken voor de stad Aalst heel wat kansen en interessante uitdagingen om zich te ontplooien in de eigen regio, die zeker de concurrentie met de private sector kunnen doorstaan. De slogan ‘Werken voor de stad, da’s thuiskomen’ staat daarbij centraal. Speciaal voor de zorgsector hebben we daar nu een variant voor ontwikkeld die daar goed bij aansluit met een warme oproep om ons te komen vervoegen.”


Sollicitatienamiddag op 7 februari in WZC Sint-Job

Hoe werken in de zorg bij stad Aalst er concreet uitziet, dat kunnen mensen met een zorgdiploma en studenten op woensdag 7 februari zelf ontdekken in WZC Sint-Job. Van 15 tot 19 uur vertellen niet alleen medewerkers over hun job in één van de 4 WZC’s van de stad, ook een bewoner vertelt wat zorgmedewerkers elke dag voor hem betekenen. Wie daarna zin heeft gekregen om effectief voor de stad aan de slag te gaan, die kan meer informatie vragen aan de HR-medewerkers van de stad én zelfs onmiddellijk solliciteren. De sollicitatienamiddag in het woonzorgcentrum staat ook open voor potentiële zorgmedewerkers die interesse hebben in de gezinszorg.

“Niet toevallig zijn er in Aalst veel zorginstellingen aanwezig. Als zorgstad zijn we er best trots op de beste spelers in de zorg te kunnen huisvesten. Maar het maakt ook de zoektocht naar voldoende en kwalitatief personeel niet makkelijk. Ik hoop dat deze campagne en de sollicitatienamiddag zorgmedewerkers ertoe zal aanzetten om volop te gaan voor een job met een lokaal en openbaar engagement. Want zorg is een basisbehoefte voor iedereen.”, besluit burgemeester Christoph D’Haese.

Wie zin heeft om te solliciteren voor een zorgjob bij de stad maar jammer genoeg niet deel kan nemen aan de sollicitatienamiddag, kan altijd nog terecht op het online sollicitatieplatform via aalst.be/vacatures. Of loop gewoon even binnen in WZC Sint-Job, WZC De Hopperank, WZC Mijlbeke of WZC De Faluintjes.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Stand van zaken trajectcontroles Asse
Asse

Stand van zaken trajectcontroles Asse

Anderhalf jaar geleden startte het gemeentebestuur van Asse met de aanpak van de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid op 7 locaties via trajectcontroles op snelheid (zone 30 km/u) en op doorgaand tonnagevervoer (+3.5T).

Lees meer »