Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Aankoop extra noodwoning

Aankoop extra noodwoning

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Aankoop extra noodwoning

Het Lokaal Bestuur Affligem beschikt over 3 noodwoningen.  Twee daarvan staan in de deelkern Teralfene (Daalstraat 9 – 11) en één in de deelkern Essene (Ternatsestraat 69).  Deze drie woningen zijn oudere woningen die stilaan aan renovatie toe zijn.

De woning in de Ternatsestraat 69 was tot voor kort in gebruik als doorgangswoning voor een gezin uit Oekraïne, op de vlucht voor oorlog.  Een ander gezin uit Oekraïne was tijdelijk gehuisvest in de Bocht 67, een woning eigendom van de Woonmaatschappij Providentia en gehuurd door de gemeente.  Aan de huurovereenkomst wordt een einde gemaakt zodat de woning terug op de sociale huurmarkt komt.

Op een bevolkingsaantal van ruim 13.000 inwoners is drie noodwoningen krap om in geval van nood (brand, overstroming,…) onderdak te bieden.  Daarom heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om een bijkomende noodwoning aan te kopen gelegen in de Driesstraat nummer 13.  Het is een ruime woning gebouwd in 1980 en verbouwd in 2007.  De tuinzone zal deels verder ter beschikking worden gesteld van de GO! school en deels ter beschikking komen van de Scouts Ter Alwina als bijkomende speelruimte.  De gemeente betaalt voor deze woning 396.000 euro.

Voor de inrichting en renovatie van noodwoningen zal de gemeente een beroep doen op de bestaande subsidiemogelijkheden van de Vlaamse overheid.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Voorstel afschaffing voetweg 37
Affligem

Voorstel afschaffing voetweg 37

Naast de investeringen in Trage Wegen, wil het Lokaal Bestuur Affligem voetweg 37 in Hekelgem afschaffen. Sinds 2006 kan het Guchtveld gebruikt worden als toegankelijker en veilig alternatief.

Lees meer »
Tornooi van de vriendschap Affligem
Affligem

Tornooi van de vriendschap Affligem

Om het einde van het voetbalseizoen in een sportieve sfeer af te sluiten namen de Affligemse voetbalploegen (Leeuwkens Teralfene, Eendracht Hekelgem en Emi Essene)
deel aan het tornooi van de Vriendschap.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Aankoop extra noodwoning
Affligem

Aankoop extra noodwoning

Het Lokaal Bestuur Affligem beschikt over 3 noodwoningen. Twee daarvan staan in de deelkern Teralfene (Daalstraat 9 – 11) en één in de deelkern Essene (Ternatsestraat 69). Deze drie woningen zijn oudere woningen die stilaan aan renovatie toe zijn.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand