Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Doorbraak aanleg dorp Hekelgem

Doorbraak aanleg dorp Hekelgem

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Doorbraak aanleg dorp Hekelgem

Na een constructief overleg tussen de plaatselijke directie van de vrije basisschool Sint-Vincentius, de inrichtende macht van de school en het college van burgemeester en schepenen op 5 september, wordt de omgevingsvergunning eerstdaags ingediend.

De eerder geplande werken voor de heraanleg van het dorp (Kerkstraat – Bellestraat) in Hekelgem werden door het Lokaal bestuur eerst twee jaar uitgesteld om de school toe te laten hun nieuwbouw te realiseren en dus gedurende die periode de verkeershinder te beperken en de veiligheid van de schoolgaande kinderen zo veel als mogelijk te garanderen.

Fietspad, voetpad

Om ter hoogte van de Sint- Vincentiusschool een fietspad te kunnen aanleggen en te voorzien in een voetpad samen met de inrichting van een autobusparking ten behoeve van de school, was er onvoldoende ruimte. Een eerdere vraag van het Lokaal bestuur aan de school om in een grondafstand te voorzien, werd afgewezen. Op het overleg van 5 september werd nu toch ingestemd met een grondafstand voor de uitvoering van de geplande werken. De procedure voor deze grondafstand wordt momenteel ingezet.

De werken hebben in de eerste plaats namelijk tot doel om de veiligheid van de schoolomgeving zo veel als mogelijk te garanderen.

Het fietspad vanuit de Bellestraat wordt doorgetrokken tot voorbij de school en zal aansluiten op de recent aangelegde fietssuggestiestroken in de Fosselstraat. Deze nieuwe inrichtingen moeten de kinderen aanmoedigen om per fiets naar school te komen.  Voldoende brede voetpaden zorgen voor een meer veilige toegang voor voetgangers.

Verkeerslichten

De verkeerslichten aan de school worden verplaatst zodanig dat er één oversteekplaats komt voor zowel het Woonzorgcentrum als de school zelf.

De autobusparkeerplaats voor de school zal bij gebruik onder toezicht staan van het personeel of vrijwilligers van de school om fietsers en voetgangers te begeleiden.

Ouders die hun kinderen toch nog per auto naar school wensen te brengen maken best gebruik van de parking naast de kerk en de parking aan zaal het ‘t Gildenhuis, telkens op loopafstand.

Het Lokaal bestuur bekijkt of de  autobusparking ook kan dienst doen als zoen en vroemzone, al blijft de veiligheid van de kinderen prioritair. Indien het mogelijk is zal de school toezicht voorzien op het veilig gebruik hiervan.

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning voor deze werken wordt eerstdaags ingediend. De voorbereidende werken door de nutsmaatschappijen worden zoals gepland uitgevoerd in de maand januari 2024.

Er is een brede communicatie over deze werken gepland, waarin de Sint-Vincentiusschool uiteraard betrokken zal blijven.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Voorstel afschaffing voetweg 37
Affligem

Voorstel afschaffing voetweg 37

Naast de investeringen in Trage Wegen, wil het Lokaal Bestuur Affligem voetweg 37 in Hekelgem afschaffen. Sinds 2006 kan het Guchtveld gebruikt worden als toegankelijker en veilig alternatief.

Lees meer »
Tornooi van de vriendschap Affligem
Affligem

Tornooi van de vriendschap Affligem

Om het einde van het voetbalseizoen in een sportieve sfeer af te sluiten namen de Affligemse voetbalploegen (Leeuwkens Teralfene, Eendracht Hekelgem en Emi Essene)
deel aan het tornooi van de Vriendschap.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus organiseert VZW Midzomer reeds voor de 31ste keer het dorpsfeest “Midzomer Wambeek”. Eén van de oudste dorpsfeesten uit de ruime omgeving.

Lees meer »
Stand van zaken trajectcontroles Asse
Asse

Stand van zaken trajectcontroles Asse

Anderhalf jaar geleden startte het gemeentebestuur van Asse met de aanpak van de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid op 7 locaties via trajectcontroles op snelheid (zone 30 km/u) en op doorgaand tonnagevervoer (+3.5T).

Lees meer »
Kobbegem Kermis gaat weer voluit
Asse

Kobbegem Kermis gaat weer voluit

Van 19 tot 22 juli vindt in de schaduw van de Mort Subite brouwerij de gezellige, volkse
Kobbegem Kermis weer plaats. Dit jaar staat er een gevarieerd programma klaar voor jong en
oud.

Lees meer »
Spectaculaire ronddraaiende attracties, kermismolens voor jong en oud, de eerste kermisstapjes tijdens het eendjesvissen, een bonte mix van jaarmarkt- en braderiekraampjes en randanimaties,...
Liedekerke

Kermis Opperstraat 2024

Spectaculaire ronddraaiende attracties, kermismolens voor jong en oud, de eerste kermisstapjes tijdens het eendjesvissen, een bonte mix van jaarmarkt- en braderiekraampjes en randanimaties,…

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand