Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Gemeenteraad zal rooilijnplan Pastorijweg niet goedkeuren

Gemeenteraad zal rooilijnplan Pastorijweg niet goedkeuren

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Affligem. De gemeenteraad beslist op 12 september om in de Pastorijweg (Hekelgem) de rooilijn te laten aanpassen, volgens de vergunningsaanvraag. De meerderheid van CD&V (Lijst Burgemeester) en Open VLD (Open  2040) zal dit punt alvast niet goedkeuren

Er is een omgevingsvergunningsaanvraag (bouwaanvraag) ingediend met inbegrip van volgende aanpassing: aan weerszijden van de straat zou er voorzien worden in een fietspad en een voetpad tot aan de inrit van de handelszaken.

Het college van burgemeester en schepenen moet zich uitspreken over de omgevingsvergunning voor de gebouwen en de inrichting op het perceel.  Het college doet dit na het advies van de GECORO. De vergadering van de GECORO is voorzien op 13 september.

De gemeenteraad moet zich uitspreken over de zaak der wegenis; het rooilijnplan, aangezien de wetgever dit zo voorziet. De gemeenteraad keurt dit in haar eerstkomende zitting van 12 september dus goed of niet goed.

Meerderheid keurt dit punt niet goed

De meerderheid van CD&V (Lijst Burgemeester) en Open VLD (Open  2040) zal dit punt niet goedkeuren met de volgende motivatie :

 1. Er is geen definitieve goedkeuring of uitspraak door het Agentschap Wegen en Verkeer (wegbeheerder Brusselbaan) voor de noodzakelijke aanpassingen op het kruispunt Pastorijweg – Brusselbaan.
 2. Er is geen definitieve uitspraak door de Provinciale Verkeerscommissie over de mobiliteit op die locatie.
 3. Er is geen concreet uitzicht op de ontwikkeling van sociale woningbouw langsheen de Brusselbaan en de Pastorijweg, die een ontsluiting zou moeten kennen over dezelfde weg.
 4. Er is geen advies van de GECORO.
 5. Er is een negatief advies van het AVM (Affligems mobiliteitsforum).

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Voorstel afschaffing voetweg 37
Affligem

Voorstel afschaffing voetweg 37

Naast de investeringen in Trage Wegen, wil het Lokaal Bestuur Affligem voetweg 37 in Hekelgem afschaffen. Sinds 2006 kan het Guchtveld gebruikt worden als toegankelijker en veilig alternatief.

Lees meer »
Tornooi van de vriendschap Affligem
Affligem

Tornooi van de vriendschap Affligem

Om het einde van het voetbalseizoen in een sportieve sfeer af te sluiten namen de Affligemse voetbalploegen (Leeuwkens Teralfene, Eendracht Hekelgem en Emi Essene)
deel aan het tornooi van de Vriendschap.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Aankoop extra noodwoning
Affligem

Aankoop extra noodwoning

Het Lokaal Bestuur Affligem beschikt over 3 noodwoningen. Twee daarvan staan in de deelkern Teralfene (Daalstraat 9 – 11) en één in de deelkern Essene (Ternatsestraat 69). Deze drie woningen zijn oudere woningen die stilaan aan renovatie toe zijn.

Lees meer »
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand