Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Gemeenteraadslid Jonas Van Vaerenbergh van N-VA naar Vlaams Belang

Gemeenteraadslid Jonas Van Vaerenbergh van N-VA naar Vlaams Belang

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Gemeenteraadslid Jonas Van Vaerenbergh van N-VA naar Vlaams Belang

Gemeenteraadslid Jonas Van Vaerenbergh verlaat de N-VA en sluit zich aan bij het Vlaams Belang. Naar eigen zeggen kan Van Vaerenbergh zich alsmaar minder vinden in de nationale standpunten van zijn voormalige partij. “De stap naar het Vlaams Belang is een logische keuze”, klinkt het. “De zogenaamde kracht van verandering bleek vooral de kracht van ontgoocheling”.

Als jongste raadslid ooit betrad Van Vaerenbergh in 2013 de gemeenteraad voor de N-VA-afdeling van Affligem. Na tien jaar engagement beslist Van Vaerenbergh de stap te maken naar het Vlaams Belang. Hij benadrukt dat zijn beslissing niet ingegeven is door lokale strubbelingen. “De voorbije jaren heb ik goed en fijn samengewerkt met de andere bestuursleden en raadsleden. Ik wil hen dan ook bedanken voor de voorbije jaren.”“Het is mijn engagement voor een veilig en vrij Vlaanderen dat me naar het Vlaams Belang gebracht heeft”, verklaart het raadslid. “In 2024 kan echte verandering er enkel komen met het Vlaams Belang.”

Goudwaarde voor de Denderstreek

De komst van Van Vaerenbergh wordt uiterst positief onthaald bij het Vlaams Belang. “We stellen vast dat steeds meer overtuigde Vlaams-nationalisten uit de N-VA-stal onze richting uitkomen. Iemand als Jonas zal voor ons van goudwaarde zijn in de Denderstreek, waar onze partij steeds bijzonder hoge scores haalt bij de parlementsverkiezingen. Dat potentieel willen we met iemand als Jonas ook verzilveren bij de gemeenteraadsverkiezingen.” 

Vlaams Belang Affligem

De komende maanden zal Van Vaerenbergh zich focussen op het verder uitbouwen van een Vlaams Belang-afdeling in Affligem. “De ambitie is om met een sterke lijst mee te doen aan de lokale verkiezingen in 2024”. Naar verluidt heeft hij al enkele sterke figuren in petto.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand