Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Teralfene hartveiliger

Teralfene hartveiliger

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Teralfene hartveiliger

Het Lokaal Bestuur Affligem en de Kerkfabriek van Teralfene opteerden om een AED-toestel (automatische externe defibrillator) te plaatsen aan de ingang van de kerk van Teralfene naast het oorlogsmonument.

Een AED-toestel of hartstarter is een draagbaar toestel dat gebruikt wordt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand. Als de hartstilstand het gevolg is van een levensbedreigende ritmestoornis kan een elektrische schok van een AED-toestel het gestoorde hartritme doen stoppen.

Volgens Rode Kruis Vlaanderen krijgen dagelijks ongeveer 30 mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts 5 à 10% overleeft dit. Door binnen 3 tot 5 minuten te starten met de reanimatie en door een automatische externe defibrillator te gebruiken, verhoog je de overlevingskans van het slachtoffer tot 70%.

Elke deelgemeente 2 AED-toestellen

Naast de AED aan de ingang van de sporthal aan de Bellekouter beschikt elke Affligemse deelgemeente nu over twee AED-toestellen die (mee) betaald werden door het de gemeente:

  • In Essene aan het voerbalterrein van Emi Essene en aan de parochiezaal in de Assestraat. 
  • In Teralfene aan het voetbalterrein van Leeuwkens Teralfene en nu ook aan de kerk. 
  • In Hekelgem in de wijk De Mattein en in het WZC Van Lierde.

Daarnaast zijn er verschillende privé-initiatieven die al actie ondernamen. Zo kan je een toestel vinden aan de Montil, aan de apotheek in Essene en bij sommige huisartsen.

Cursussen EHBO en gebruik van de AED zullen in het najaar georganiseerd worden door het Rode Kruis.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Voorstel afschaffing voetweg 37
Affligem

Voorstel afschaffing voetweg 37

Naast de investeringen in Trage Wegen, wil het Lokaal Bestuur Affligem voetweg 37 in Hekelgem afschaffen. Sinds 2006 kan het Guchtveld gebruikt worden als toegankelijker en veilig alternatief.

Lees meer »
Tornooi van de vriendschap Affligem
Affligem

Tornooi van de vriendschap Affligem

Om het einde van het voetbalseizoen in een sportieve sfeer af te sluiten namen de Affligemse voetbalploegen (Leeuwkens Teralfene, Eendracht Hekelgem en Emi Essene)
deel aan het tornooi van de Vriendschap.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Aankoop extra noodwoning
Affligem

Aankoop extra noodwoning

Het Lokaal Bestuur Affligem beschikt over 3 noodwoningen. Twee daarvan staan in de deelkern Teralfene (Daalstraat 9 – 11) en één in de deelkern Essene (Ternatsestraat 69). Deze drie woningen zijn oudere woningen die stilaan aan renovatie toe zijn.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand