Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Tot 3000 euro te winnen voor buurtproject in Affligem

Tot 3000 euro te winnen voor buurtproject in Affligem

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Tot 3000 euro te winnen voor buurtproject in Affligem

Via de website van Hoplr kunnen locals een maand lang ideeën indienen die hun buurt hechter maken. Een project wordt uitgekozen en krijgt tot maximaal €3.000 om het te realiseren. 

 

Wat Affligem en Hoplr verbindt? 

“Onderzoek toont aan dat je gezonder en blijer wordt als je in een hechte buurt woont. En Hoplr en abdijbier Affligem delen dezelfde passie voor het bouwen en onderhouden van sterke lokale gemeenschappen” — Jennick Scheerlinck, founder en CEO Hoplr. 

“De Affligemse abdijgemeenschap is dan wel kleiner dan vroeger,  de verbindende en ondersteunende rol die ze wil spelen is even groot gebleven. Deze samenwerking met Hoplr is een van de initiatieven van de abdij om een extra steentje bij te dragen aan het lokale sociale weefsel.” — Dom Franco, monnik in de Affligem abdij.

Een zorgvuldig uitgekozen jury beoordeelt de ingezonden projecten. Pakt het een droom of een uitdaging van de buurt aan? Heeft het een positieve impact op de buurt? Brengt het buren samen? Dat oordeel wordt geveld door deze vijf juryleden: 

 • Jennick Scheerlinck, oprichter en CEO van Hoplr

 • Sebastiaan De Meester, woordvoerder bij Alken-Maes (moederbedrijf boven abdijbier Affligem) 

 • Héloïse Richard, lokaal ondernemer en actieve buurtbouwer uit Namen

 • Joyce Loir, inspireert elke dag rond inclusie en diversiteit 

 • Herman Toch, auteur en sociaal ondernemer

Vanaf vandaag en via deze link kunnen locals hun project indienen, t.e.m. vrijdag 26 mei 2024. De winnende initiatieven die elk tot maximaal €3.000 kunnen winnen (één per stad) worden vrijdag 31 mei 2024, op Burendag, bekendgemaakt. Naast Affligem loopt de actie ook in Kortrijk, Waterloo en Brussel. 

Hebben ze in Affligem nog inspiratie nodig? In 2023 wonnen in respectievelijk Antwerpen, Brussel, Gent, en Namen een grootschalig inclusief buurtfeest, een buurtconcert in alle talen die de lokale bewoners spraken, een inzamelactie van kledij voor kwetsbare buren, en panelgesprekken om het vrijwilligerswerk in de buurt nog meer te laten aansluiten bij zij die het het meest nodig hebben. Alle vier ontvingen ze de som van 3.000 euro.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Voorstel afschaffing voetweg 37
Affligem

Voorstel afschaffing voetweg 37

Naast de investeringen in Trage Wegen, wil het Lokaal Bestuur Affligem voetweg 37 in Hekelgem afschaffen. Sinds 2006 kan het Guchtveld gebruikt worden als toegankelijker en veilig alternatief.

Lees meer »
Tornooi van de vriendschap Affligem
Affligem

Tornooi van de vriendschap Affligem

Om het einde van het voetbalseizoen in een sportieve sfeer af te sluiten namen de Affligemse voetbalploegen (Leeuwkens Teralfene, Eendracht Hekelgem en Emi Essene)
deel aan het tornooi van de Vriendschap.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Aankoop extra noodwoning
Affligem

Aankoop extra noodwoning

Het Lokaal Bestuur Affligem beschikt over 3 noodwoningen. Twee daarvan staan in de deelkern Teralfene (Daalstraat 9 – 11) en één in de deelkern Essene (Ternatsestraat 69). Deze drie woningen zijn oudere woningen die stilaan aan renovatie toe zijn.

Lees meer »
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand