Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

2.775 bomen en struiken de grond in in Asse

2.775 bomen en struiken de grond in in Asse

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

2.775 bomen en struiken de grond in in Asse

De gemeente Asse kocht in 2021, samen met het Agentschap voor Natuur en Bos en het Vlaamse Randfonds, een aantal percelen aan in de Heuvelstraat met een totale oppervlakte van 11 ha. Dankzij deze aankoop werd ruim 40 hectare van het Kravaalbos publiek toegankelijk. Dat is bijna de helft van de totale oppervlakte van dit unieke oude loofbos dat zich op het grondgebied van Asse, Aalst en Opwijk situeert.

Een participatietraject werd opgestart en samen met de omwonenden, de betrokken partners en alle geïnteresseerden kwam een inrichtingsplan tot stand. Een eerste stap was de aanleg van een poel in 2022.

Als tweede actie organiseerde het gemeentebestuur afgelopen zaterdag 9 december een bosplantactie ter uitbreiding van het bos. Er gingen die dag 2.775 bomen en struiken de grond in. Hiermee vergroten we het Kravaalbos met 0,8 ha.

De gemeente blijft inzetten op vergroening. Dit bewijst ook deze plantactie.

In het kader van de klimaatverandering kunnen we bijkomende bossen goed gebruiken. Daarnaast heeft de gemeente in haar klimaatactieplan 2030 ook de doelstelling 1 extra boom per inwoner opgenomen. Het gaat hierbij over bomen ‘buiten het bos’: laanbomen, bomen op pleinen, maar eveneens bomen in tuinen en bedrijventerreinen. Om deze meer dan 35 000 bomen te planten, hebben we de hulp van onze inwoners hard nodig.

Het plantseizoen is net begonnen. Wie overweegt om ook een boom aan te planten, kan hiervoor gratis advies vragen aan de tuinranger via https://www.tuinrangers.be/tuinadvies-aanvragen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Aankoop extra noodwoning
Affligem

Aankoop extra noodwoning

Het Lokaal Bestuur Affligem beschikt over 3 noodwoningen. Twee daarvan staan in de deelkern Teralfene (Daalstraat 9 – 11) en één in de deelkern Essene (Ternatsestraat 69). Deze drie woningen zijn oudere woningen die stilaan aan renovatie toe zijn.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren