Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Aanleg kunstgrasveld voetbalclub Toekomst Relegem

Aanleg kunstgrasveld voetbalclub Toekomst Relegem

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Aanleg kunstgrasveld voetbalclub Toekomst Relegem

Al sinds het begin van haar bestaan kampt voetbalclub Toekomst Relegem met een slechte staat van hun B-terrein langs de Poverstraat. Ieder seizoen moet de club trainingen en wedstrijden afgelasten omdat het terrein onbespeelbaar is door regenval. Dat heeft een aanzienlijke impact op de groeikansen van de club, want ieder seizoen worden tientallen spelers geweigerd en doorgestuurd naar andere ploegen door het gebrek aan goede infrastructuur.

Om die reden stapte Toekomst Relegem begin vorig jaar naar het gemeentebestuur, met de vraag of het mogelijk is een kunstgrasveld aan te leggen op de site. Het gemeentebestuur bereikte voor de aanleg van dit veld een akkoord met de provincie Vlaams-Brabant, eigenaar van het terrein. De provincie kende een gebruiksrecht toe aan de gemeente Asse, die op haar beurt een gebruiksovereenkomst afsluit met Toekomst Relegem.

Aannemer Krinkels NV startte in de week van 31 juli met de aanleg van het veld. Het gemeentebestuur maakte hiervoor 464.067,48 euro vrij. Toekomst Relegem draagt ook nog eens 100.000 euro bij.

“Het nieuwe kunstgrasveld zal een boost geven aan het verenigingsleven in Zellik en Relegem”, volgens schepen van sport Geert Heyvaert. “Zo is de voetbalsite aan de Poverstraat goed en veilig bereikbaar. In Zellik en Relegem wonen 2.500 kinderen jonger dan 18 jaar. Voetbal is nog steeds een zeer populaire sport, dus mag de club zich verwachten aan een grote instroom van nieuwe leden.”

Toekomst Relegem zal daarnaast ook sociaal engagement tonen en trainingen organiseren voor specifieke doelgroepen. Denk hierbij aan kwetsbare jongeren of kansarmen. Ook zal de club instappen in het UiTpas-verhaal.

Basisscholen GLS De Regenboog Zellik, BSG De Glinster en GBS Relegem kunnen in de toekomst gebruikmaken van het kunstgrasplein voor LO-lessen of sportdagen, in combinatie met sporthal PIVO en de aantrekkelijke groene omgeving errond. Ook de organisatie van sportkampen en voetbalstages op het terrein behoort tot de mogelijkheden. En ook brandweer- en politieopleidingen van het PIVO kunnen gebruikmaken van het kunstgrasveld.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren