Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Als vondsten spreken… een bijzondere archeologische tentoonstelling

Als vondsten spreken... een bijzondere archeologische tentoonstelling

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Als vondsten spreken… een bijzondere archeologische tentoonstelling

Vanaf 21 januari tot 16 juni kan je in het erfgoedmuseum Asse (EMA), naast de vaste Romeinse collectie van Agilas en de Oud-Gasthuiscollectie van Ascania, de nieuwe tijdelijke tentoonstelling van Agilas ‘Als vondsten spreken…’ bezoeken.

De tentoongestelde objecten zijn afkomstig van de opgraving aan de Krokegemseweg in Asse in 2007 en vertellen het verhaal van de zoutontginning, een ingenieus wegennetwerk, dakpanpakketten, …uit het Assese verleden. Soms overduidelijk, soms mysterieus met ruimte voor je eigen fantasie, ontdek je vergeten crematierituelen, een 2000-jaar oude smiley, een Romeinse leeuw of een raadselachtig kruisteken…

Het aanvullende, tweede deel van deze tijdelijke tentoonstelling, over een grafveld uit de Merovingische periode is, samen met een bijhorende lezing, voorzien tussen 25 april en 30 april 2024 (meer info volgt).

Het EMA is gratis te bezoeken elke 1ste en 3de zondag van 14 tot 18 uur (Gemeenteplein 26 te Asse). Bezoek je de tentoonstelling graag in groep of klasverband onder leiding van een gids op zondag of op een andere dag? Contacteer de medewerkers van Agilas dan even op info@agilas.be of 0474/29.95.67.

Deze tentoonstelling kwam tot stand en in samenwerking met de gemeente Asse en dit dankzij een bijzondere projectsubsidie.

Voor meer info : www.agilas.be

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Aankoop extra noodwoning
Affligem

Aankoop extra noodwoning

Het Lokaal Bestuur Affligem beschikt over 3 noodwoningen. Twee daarvan staan in de deelkern Teralfene (Daalstraat 9 – 11) en één in de deelkern Essene (Ternatsestraat 69). Deze drie woningen zijn oudere woningen die stilaan aan renovatie toe zijn.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren