Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Asse speelt buiten

Asse speelt buiten

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Asse speelt buiten

Kinderen zijn steeds minder vaak op straat, in het bos of op het speelplein te vinden. Toch is buitenspelen heel belangrijk voor hun ontwikkeling. Daarom ontwierp gemeente Asse een eigen buitenspeelkaart. Daarop zijn heel wat speel-, sport- en ontmoetingsplekken in heel Asse te vinden. Alle schoolgaande kinderen in Asse krijgen tijdens de week voor de paasvakantie een exemplaar van de buitenspeelkaart mee in de boekentas.

“In onze gemeente zijn heel wat leuke speelplekken. Niet iedereen kent die. Met de buitenspeelkaart willen we kinderen, jongeren en ouders wegwijs maken. We willen de kinderen en jongeren echt aanmoedigen om naar buiten te trekken”, vertelt schepen van Jeugd Johan De Rop.

“Spelen is dan ook gelijk aan ontdekken en experimenteren. Het is essentieel voor de fysieke en mentale gezondheid van onze kinderen. Door in te zetten op onze buitenruimte, stimuleren we ontmoeting tussen de kinderen, maar ook tussen jong en oud. Trek er dus gerust op uit. Er is altijd wel een speelplek in je buurt”, besluit schepen De Rop.

Buitenspeeldag

Op 17 april is er naar jaarlijkse gewoonte de Buitenspeeldag, een dag waarop het gemeentebestuur het buitenspelen nog extra in de kijker zet. We nodigen die dag van 14.00 tot 17.00 uur alle kinderen tussen 2,5 en 12 jaar uit voor een namiddag vol plezier en avontuur.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren