Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Edingsesteenweg krijgt nieuw wegdek

Edingsesteenweg krijgt nieuw wegdek

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Edingsesteenweg krijgt nieuw wegdek

Asse – Maandag 9 oktober start een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer met werken op de Edingsesteenweg (N285) in Asse. Over een afstand van zo’n 600 meter worden alle betonplaten vervangen door een nieuw wegdek in asfalt. De werken duren tot eind november. Tot die tijd moet gemotoriseerd verkeer beurtelings voorbij de werken rijden, voor fietsers en voetgangers is er geen hinder.  

Comfortabele rijweg

De betonplaten op de Edingsesteenweg zijn toe aan vernieuwing. Een aannemer verwijdert in opdracht van het Agentschap de komende weken alle betonplaten tussen de zijstraten Keierberg en Zavelput. Daarna bouwt hij een nieuw wegdek op, met bovenaan een nieuwe, comfortabele asfaltlaag. De aannemer werkt volgens de huidige planning van begin oktober tot eind november. De werken worden opgesplitst in twee fases. Eerst is de weghelft richting Ternat aan de beurt. Na enkele weken wisselt de werf van kant naar de weghelft richting Asse.

Verkeershinder

Op de fiets- en voetpaden wordt niet gewerkt, voor hen is er dus geen hinder. Gemotoriseerd verkeer blijft ook altijd mogelijk in beide richtingen. Aan de werf komen tijdelijke verkeerslichten te staan, zodat iedereen beurtelings voorbij de werken kan rijden. Zwaar vrachtverkeer (>3,5 ton) moet een omleiding volgen via de E40, R0 en Brusselsesteenweg (N9). Aan het einde van de werken moet de volledige werfzone één nacht volledig worden afgesloten voor verkeer om de asfaltlaag aan te leggen. Dan moet al het verkeer een omleiding volgen.

Twee locaties op Gentsesteenweg/Brusselsesteenweg (N9)

De komende weken werkt dezelfde aannemer ook op twee andere locaties in Asse, beide op de N9. Aan de Veldbloemenlaan in Broekooi en aan de kerk in Asse-Terheide vervangen we verouderde betonplaten. De timing voor die werken ligt nog niet vast.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Dilbeek zorgvriendelijke gemeente
Dilbeek

Dilbeek zorgvriendelijke gemeente

Enkele Itterbeekse vrijwilligers slaagden er in om samen met Samana, CM Gezonde Buurten en lokaal dienstencentrum In Kompanie van Dilbeek de eerste “Zorgvriendelijke gemeente” te maken.

Lees meer »
Lijsttrekker Vlaams Belang Affligem
Affligem

Lijsttrekker Vlaams Belang Affligem

Vlaams Belang zal in Affligem met Jonas Van Vaerenbergh (30) als lijsttrekker naar de verkiezingen
trekken op 13 oktober. Het afdelingsbestuur heeft Van Vaerenbergh unaniem voorgedragen als
lijsttrekker en dit werd bekrachtigd door de partijraad van Vlaams Belang.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren