Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Feestelijke opening ontbijtkast op campus Walfergem

Feestelijke opening ontbijtkast op campus Walfergem

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Feestelijke opening ontbijtkast op campus Walfergem

Vrijdagochtend, de laatste schooldag van 2023, kwamen de leerlingen van de Sint-Martinusschool campus Walfergem samen voor hun traditionele kerstontbijt. In een versierde refter genoten de leerlingen van het eten en van het gezellig samen ontbijten. Iets wat op andere dagen niet bij elke leerling thuis nog gebeurt. Speciaal bij deze editie was de inhuldiging van de net ontwikkelde ‘ontbijtkast’.

In september werd in Asse, op campus Middenschool, het project brooddoosnodig afgetrapt, in aanwezigheid van Geert Van Rampelberg. Bij dit project krijgen de scholen vanuit vzw Enchanté een budget om eten te voorzien voor leerlingen die met een lege brooddoos naar school komen. Campus Walfergem wilde dit project op een mooie en ook blijvende manier aanpakken en creëerde in de oude wandkasten in de refter een heuse ‘ontbijtkast’.

“Deze oude rommelige wandkasten hadden al jaren geen echte functie meer en vormden dus de ideale locatie voor onze gepimpte ontbijtkast waarin we nu ontbijtrepen, muesli, rijstwafels en ander lekkers en gezonds uitstallen. Leerlingen mogen hier doorheen de dag gratis iets nemen om zo de lege maag te vullen. Op die manier kan de concentratie beter bij de les blijven. Want met een knorrende maag opletten, dat lukt niet!” aldus pedagogisch directeur, Dominic Reynders.  

Vrijdagochtend konden de leerlingen de ontbijtkast voor het eerst zien en in gebruik nemen. De reacties waren enthousiast en de leerlingen smulden er alvast van!

Wil je de school en dit project steunen? Dat kan! De school kan extra budget voor dit project zeker gebruiken, op die manier kunnen ze de werking gaande houden en eventueel nog uitbreiden. Je kan de school steunen door op de website www.enchantevzw.be de knop ‘Trakteer hier’ te gebruiken en dan onderaan ‘doneren aan een specifieke school’ te selecteren. Je kiest daar voor Asse en voor Sint Martinus Campus Walfergem. Help zo mee om alle lege brooddozen te vullen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Aankoop extra noodwoning
Affligem

Aankoop extra noodwoning

Het Lokaal Bestuur Affligem beschikt over 3 noodwoningen. Twee daarvan staan in de deelkern Teralfene (Daalstraat 9 – 11) en één in de deelkern Essene (Ternatsestraat 69). Deze drie woningen zijn oudere woningen die stilaan aan renovatie toe zijn.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren