Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Groen schuift 3 kandidaten uit Asse naar voor bij de verkiezingen van 9 juni

Groen schuift 3 kandidaten uit Asse naar voor bij de verkiezingen van 9 juni

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Groen schuift 3 kandidaten uit Asse naar voor bij de verkiezingen van 9 juni

Groen zet in Vlaams-Brabant 3 Assenaren op de verkiezingslijst voor de verkiezingen van 9 juni. Finke Jacobs als 2de opvolger op de lijst voor het Federaal Parlement, Wendy Nicol als 2e opvolger op de lijst voor het Vlaams Parlement en Edward Van Keer als 7e opvolger voor het Vlaams Parlement. Eerder werd al bekend gemaakt dat Dieter Van Besien uit Haacht en Aimen Horch uit Vilvoorde de federale en Vlaamse lijsten trekken.

‘Eerlijk klimaatbeleid, goede betaalbare zorg voor iedereen en eerlijke kansen: dat wordt wat ons betreft de inzet van de aankomende verkiezingen. We zijn verheugd dat Finke, Wendy en Edward ons team vervolledigen. Zij brengen tonnen ervaring en enthousiasme mee’, klinkt het bij de lijsttrekkers.

Klimaatbeleid dat iedereen meeneemt

Finke Jacobs, 30 jaar, werkt als transformatiemanager en is gemeenteraadslid in Asse en provincieraadslid in Vlaams-Brabant.

‘Ik wil werken aan een klimaatbeleid dat iedereen meeneemt’ zegt Finke. ‘Als jongere wil ik aan de slag met uitdagingen die op ons afkomen. Klimaatverandering zal morgen niet verdwijnen. Ervoor zorgen dat iedereen mee kan met aandacht voor de meest kwetsbaren is cruciaal. Daarnaast blijft de digitale kloof voor velen een harde realiteit, ook hier wil ik op wegen.’

 

Wendy Nicol, 37 jaar, werkt als manager voor de dienst Inclusie van gediscrimineerde werkzoekenden bij Actiris en is bestuurslid bij de Vrouwenraad.

Ik ben vastberaden om bij te dragen aan een duurzame toekomst waarin iedereen gelijke kansen heeft. Dit betekent dat iedereen toegang heeft tot kwalitatief onderwijs en hierop volgende tot een kwalitatieve job. Samen kunnen we streven naar een arbeidsmarkt en onderwijssysteem waarin ieders potentieel wordt benut en waar niemand wordt buitengesloten. Laten we samenwerken aan een betere toekomst voor mens en planeet, waarin sociale rechtvaardigheid hand in hand gaat met duurzaamheid. Enkel met Groen maken we daar werk van.

 

Edward Van Keer, 44 jaar, werkt als beleidsmedewerker integraal waterbeleid en is gemeenteraadslid in Asse. Hij is oprichter van Transitie Asse en Fietsersbond Asse.

‘Ik wil er mee voor zorgen dat gezond plantaardig eten in Vlaanderen de nieuwe norm wordt’, zegt Edward Van Keer. ‘Sinds ik in 2015 een niercrisis had, ben ik volwaardig plantaardig beginnen eten. Door plantaardig te eten, ben ik nu veel fitter en gezonder dan voordien. Enkel met Groen maken we daar werk van.’

“Goed leven in Asse, dat kan enkel met een regering die kiest voor jouw gezondheid. Voor jouw toekomst en die van de komende generaties,” besluiten Finke, Wendy en Edward

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Dilbeek zorgvriendelijke gemeente
Dilbeek

Dilbeek zorgvriendelijke gemeente

Enkele Itterbeekse vrijwilligers slaagden er in om samen met Samana, CM Gezonde Buurten en lokaal dienstencentrum In Kompanie van Dilbeek de eerste “Zorgvriendelijke gemeente” te maken.

Lees meer »
Lijsttrekker Vlaams Belang Affligem
Affligem

Lijsttrekker Vlaams Belang Affligem

Vlaams Belang zal in Affligem met Jonas Van Vaerenbergh (30) als lijsttrekker naar de verkiezingen
trekken op 13 oktober. Het afdelingsbestuur heeft Van Vaerenbergh unaniem voorgedragen als
lijsttrekker en dit werd bekrachtigd door de partijraad van Vlaams Belang.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren