Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Iedereen advocaat voor het klimaat

Iedereen advocaat voor het klimaat

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Iedereen advocaat voor het klimaat

Nu zondag 10 september 2023 trekken burgers verspreid over het hele land de straat op om de Klimaatzaak onder de aandacht te brengen. De procedure in beroep start de week erna op 14 september in de rechtbank.

Uitnodiging van de advocaten van de Klimaatzaak in Asse:

Op 10 september hebben we jou nodig om, zoals overal in ons land, de aandacht te vestigen op de Klimaatzaak!In Asse laten we zien, aan de hand van lokale initiatieven, hoe het ook anders kan en dat op een positieve manier. We gaan het hebben over lekker eten, slimme energie opwekking, oplossingen voor festivals en bloeiende natuur!

Wanneer: zondag 10 september van 11u tot 12u

Waar: Hoeve Heierveld, Heierveld 87 te Asse

We hopen je daar massaal te ontmoeten, Erik Van den Begin (mede-eiser), Laurence Claerhout (mede-eiser) & Rob Noort (medestander)

Deelnemers aan de acties zullen verzamelen verkleed als klimaatadvocaat in zwarte kledij en zelfgemaakte witte advocatenbef. Deze krijgen ook een drankje als aperitief.Opvallend is dat zowel de grote steden als kleine dorpen present tekenen langs beide kanten van de taalgrens.

Heel wat organisaties, verenigingen en bewegingen zetten hun schouders onder de actie. Iedereen die wil deelnemen kan de dichtstbijzijnde actie hier terugvinden:  klimaatzaak.be 

De rechtzaak

Klimaatzaak is een burgeractie die de Belgische overheden via de rechtbank wil dwingen hun internationale klimaatbeloftes na te komen. Een opwarming van meer dan 1,5°C is gevaarlijk – dat is precies de reden waarom de internationale gemeenschap én België beslisten dat we daar onder moeten blijven. Toch schieten de Belgische overheden hierin fors tekort. 

De zaak kwam in eerste aanleg voor in maart 2021. Een paar maanden later volgde het vonnis: de vier Belgische overheden werden veroordeeld voor het schenden van de mensenrechten door nalatig klimaatbeleid. De rechter legde hen helaas geen concrete reductiedoelstellingen op en ondanks de veroordeling kwam er geen koerswijziging bij onze overheden. Daarom tekende Klimaatzaak beroep aan. 

Het Brusselse Hof van Beroep besliste om de Klimaatzaak met voorrang te behandelen, de pleitzittingen vinden plaats van 14 september tot 6 oktober dit jaar. Bijna 70.000 Belgen steunen Klimaatzaak als mede-eiser of medestander.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Aankoop extra noodwoning
Affligem

Aankoop extra noodwoning

Het Lokaal Bestuur Affligem beschikt over 3 noodwoningen. Twee daarvan staan in de deelkern Teralfene (Daalstraat 9 – 11) en één in de deelkern Essene (Ternatsestraat 69). Deze drie woningen zijn oudere woningen die stilaan aan renovatie toe zijn.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren