Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Kartpiloot Lorenz De Cock wint overtuigend in Mariembourg

Kartpiloot Lorenz De Cock wint overtuigend in Mariembourg

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Kartpiloot Lorenz De Cock wint overtuigend in Mariembourg

Er stond werkelijk geen maat op Lorenz De Cock, zondag in Mariembourg tijdens de eerste ronde van het IAME Benelux-kampioenschap. De piloot uit Asse won de kwalificatie, alle heats én de finale in de X30 Mini-klasse!

“Ik ben heel blij omdat ik heb gewonnen. Ik dacht niet dat ik het zou kunnen doen, maar ik heb het toch gedaan”, zei Lorenz. “Ik had wat stress bij de start van de finale. En tijdens de race kwam Noah (Grignet, red.) steeds dichter op me te rijden.”

Maar Lorenz hield het hoofd koel en stuurde zijn kart gedecideerd als eerste over de finish. Voor de finale was allang duidelijk geworden dat het met zijn snelheid wel goed zat op de Zuid-Belgische piste. Zo had hij in de kwalificatie de polepositon geclaimd en daarna dus alle heats gewonnen.

Dat hij dat in natte omstandigheden deed, maakte zijn prestaties misschien wel nog knapper. Lorenz: “Ik ben van iedereen losgereden in de regen. Niemand kon me volgen. Daar zat ik wel heel goed met de snelheid.”

Hoe het kon dat hij zoveel sneller was dan de rest? “Vroeger, toen ik begon met karten, heb ik veel in de regen getraind.” Vader Michaël: “Hij heeft gewoon heel hard geoefend. En toen hij nog in de Mini Rookie-klasse reed, moesten de jongens met slicks in de regen rijden. Het was toen corona, er was niks te doen en we zaten hier elk weekend op de kartbaan, ook in de regen.”

Dat hij al op vierjarige leeftijd voor het eerst in een kart stapte, heeft hij te danken aan zijn vader. Ik had al vaak ‘geduokart’ met mijn papa.” Hoe dat zo komt? Michaël: “Papa rijdt ook koersen, in een Porsche. Het is Lorenz dus met de papalepel ingegoten. Hij ging altijd met mij mee. En op vakantie hebben we vaak geduokart. Vanaf het moment dat hij het zelf kon, hebben we hem in een kart gestoken. Dat was bij First Kart-Inn in Machelen. We zagen heel snel dat er iets in zat.”

Lorenz wist zich die eerste keer nog goed te herinneren. “Zelf rijden was echt wel een leuk gevoel. Het gaat heel snel en je hebt er in plezier in. Het is ook heel leuk om te vechten met elkaar. En als je wint is het leukste”, doelde hij op zijn overwinning in Mariembourg.

Behalve het IAME Benelux-kampioenschap rijdt Lorenz dit seizoen ook de Euro Series-wedstrijden in Genk en Wackersdorf. Hij hoopt ook de International World Final (IWF) te rijden. Daarvoor moet hij een ticket zien te winnen in het Benelux-kampioenschap. “Het zou echt tof zijn, als dat lukt. De IWF is de mooiste wedstrijd van het jaar.”

Als we het hebben over langetermijndoelen, dan is dat samen met zijn vader in een Porsche rijden. Michaël: “Ik rijd nog steeds, maar minder dan vroeger. Ik heb twee keer het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans gereden. Dat gaan we met hem ook proberen. Het doel is om de Porsche Carrera Cup Benelux te rijden.”

Maar eerst nog een aantal jaren karten. Lorenz’ volgende wedstrijd is de eerste ronde van de GK4 Kart Series. Die wordt over een kleine twee weken gehouden, óók op het circuit van Mariembourg. Voor de talentvolle Vlaming is het een soort testwedstrijd aangezien hij niet het hele kampioenschap zal rijden.

Daarna volgt de tweede ronde van het Benelux-kampioenschap. Die staat gepland op het circuit van Ostricourt. Lorenz keek ernaar uit. “Het is mijn favoriete circuit omdat het is zo’n snelle baan is. Je moet alles snel doen. Ik hou van snelle circuits!”

Lorenz bedankt zijn team Fusion Motorsport Benelux, zijn familie voor de support, zijn monteur Gijs en zijn teambaas Bas.    

Lorenz De Cock wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Dico Diamond Company, Scott Sports Benelux, Heinz Performance, Porsche Centre West-Vlaanderen, 911 impact Racing, Vleeswaren Houtlandt en Stenabo Betonboringen.

Credit Bas Kaligis/RaceXpress.nl 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Aankoop extra noodwoning
Affligem

Aankoop extra noodwoning

Het Lokaal Bestuur Affligem beschikt over 3 noodwoningen. Twee daarvan staan in de deelkern Teralfene (Daalstraat 9 – 11) en één in de deelkern Essene (Ternatsestraat 69). Deze drie woningen zijn oudere woningen die stilaan aan renovatie toe zijn.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren