Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Nieuwe start voor GBS Krokegem met nieuwe naam

Nieuwe start voor GBS Krokegem met nieuwe naam

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Nieuwe start voor GBS Krokegem met nieuwe naam

GBS Sterk

Na 170 jaar valt het doek over de gemeentelijke basisschool in de Mollestraat en wordt de school in Krokegem de nieuwe vestiging. Vandaag 1 september start de school onder een nieuwe naam: GBS Sterk.

De nieuwe naam werd bedacht door een leerkracht en gekozen door leerkrachten, leerlingen en ouders uit een lijst van namen.

Schepen van onderwijs Johan De Rop: “De vestiging van de Mollestraat sluiten was geen evidente beslissing. Als we nu zien hoe de twee scholen één worden, als we zien welk enthousiasme er is bij het hele schoolteam, als we zien dat er heel wat extra kinderen zich nog inschreven… dan hebben we het gevoel dat dit de enige juiste beslissing was. De nieuwe naam en bijhorend logo dekt ook de lading: STERK … onderwijs in Krokegem. Het doet ook deugd te zien dat het vijfsterrenproject dat we uitwerkten voor alle scholen in Asse zo ook blijft voortleven.”

De vijf sterren in GBS Sterk tonen wat de school belangrijk vindt: een groene ster, een muzische ster, een open ster, een zorgzame ster, een gezonde ster.

Een 5 sterrenschool met de K van Krokegem.

Hoewel de nieuwbouw nog niet afgewerkt is, heeft iedereen een plaats gekregen. De school telt nu 116 kleuters in 7 kleuterklassen en 226 leerlingen in de lagere school die 11 klassen telt. Enkel de peuterklas en het zesde leerjaar hebben geen dubbele klas.

‘Nu is het nog 2 maand behelpen in tijdelijke klassen en in containers. Nadien zal het nieuwe schoolgebouw opgeleverd kunnen worden en wordt het één van de meest aangename scholen om les te geven en les te krijgen. Lichtrijke klassen, brede leergangen, uitdagende verharde én groene speelruimte, een nuttige polyvalente ruimte, … Kortom, een fijne nieuwe school met en voor een STERK schoolteam.’, aldus Johan De Rop.

Een sterk team staat klaar om elk kind aan te moedigen bij elke sprong die het maakt, om het op te vangen wanneer het valt, het te helpen wanneer het niet durft en het toe te juichen wanneer het gelukt is!

Ilse Van de Perre, directeur van de school: ‘Ik gebruik de metafoor van een nieuw samengesteld gezin. Twee gezinnen die nu gaan samen wonen, elk met hun eigenheid maar samen een heel sterk team vormen. GBS Sterk staat voor een plek waar we elkaar (leren) kennen, waar we elkaar graag zien en waar we graag naar school komen. Samen met de kinderen ontdekken we hun sterktes, talenten en mogelijkheden. We geven hen de wil om deze in te zetten tijdens hun volledige schoolloopbaan. Elk kind mag op onze school schitteren op zijn of haar eigen manier.’

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren