Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Ontdek het erfgoedverhaal van Kobbegem

Ontdek het erfgoedverhaal van Kobbegem

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Ontdek het erfgoedverhaal van Kobbegem

Open Monumentendag in Vlaams-Brabant op 10 september

Op zondag 10 september is het Open Monumentendag. Ook de provincie Vlaams-Brabant werkt mee aan het programma zodat de inwoners waardevolle, oude gebouwen kunnen ontdekken. Zo openen in Kobbegem het Torenhof, de Sint-Goriks- en Magdalenakerk en Brouwershuis Den Hert de deuren. Ook Monumentenwacht Vlaams-Brabant verzorgt er mee de activiteiten. Daarnaast organiseert de provincie ook andere activiteiten in Beersel, Hoeilaart en Leuven.

​“Open Monumentendag is hét moment waarop een breed publiek kennis kan maken met de diversiteit aan erfgoed in de eigen streek. En dat is belangrijk. Want een groeiende bewustwording is immers een eerste stap in het bewaren van ons unieke verleden. Daarom werken we met veel plezier mee aan dit evenement”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor erfgoed.

Ontdek het erfgoedverhaal van Kobbegem

De dorpsontwikkeling van Kobbegem is een boeiend verhaal over twee gehuchten langs de Molenbeek, twee rivaliserende abdijen, een prestigieuze 15de-eeuwse donjon, een verdwenen en nieuwe kerk, een bruisende brouwerij met pachthof. De hoofdrolspelers, het Torenhof, Brouwershuis Den Hert en de Sint-Goriks- en Magdalenakerk, zetten op 10 september van 12 tot 18 uur hun deuren open.

Programma voor grote avonturiers:

Er is een wandelroute met infopanelen over het waardevolle erfgoed onderweg.
​De deelnemers kunnen de donjon ‘het Torenhof’ beklimmen en er de gewelfde zaal ontdekken.

 

Ook het Brouwershuis in interbellumstijl is te bezoeken, net zoals de kerk.
​Buurtcomité Kobbegem organiseert een markt met lokale producten en toont een verzameling van oude foto’svan dorpsfiguren, gebeurtenissen, monumenten die Kobbegemnaren in het verleden namen.

Word een mini-monumentenwachter

Monumentenwacht Vlaams-Brabant organiseert in de kerk voor kinderen doe-opdrachten, zoals torens beklimmen, insecten bestuderen, leien dakpannen vastleggen, klimmen en klauteren in een speleobox en appeltjes drogen in een mini-hopast.

Meer info over de activiteiten in Kobbegem:

 

OMD flyer Kobbegem.pdf
763 KB

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren