Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

PIVO haalt hoogste aantal opleidingsuren in 5 jaar

PIVO haalt hoogste aantal opleidingsuren in 5 jaar

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

PIVO haalt hoogste aantal opleidingsuren in 5 jaar

In 2023 werden er 469.446 opleidingsuren gerealiseerd in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse. Dat is een flinke stijging ten opzichte van de voorbije jaren. Hiermee laat het PIVO de moeilijke coronajaren achter zich. De stijgende vraag naar politiepersoneel toont zich in de cijfers. Want met 283.727 uren heeft de Politieschool Vlaams-Brabant het hoofdaandeel in het totaal aantal opleidingsuren.

​Het PIVO is het Vlaams-Brabants opleidingscentrum voor politie, brandweer, dringende geneeskundige hulpverlening en medewerkers van lokale en regionale besturen.
​Hulpdiensten, gemeentebesturen, organisaties en bedrijven kunnen er terecht voor een brede waaier aan kwaliteitsvolle, praktijkgerichte en direct toepasbare specifieke en multidisciplinaire opleidingen, trainingen en vormingen.

​Vorig jaar realiseerde het PIVO 469.446 opleidingsuren. Dat was 4% meer dan in 2022. Bovendien overstijgen deze cijfers de 458.585 opleidingsuren van 2019, het jaar voor de start van de coronacrisis. Hiermee heeft het PIVO de moeilijke coronajaren achter de rug.

“Deze stijging is vooral het gevolg van een verhoogde instroom bij politie omdat er meer inspecteurs aangeworven worden. 55% van het totaal aantal opleidingsuren wordt gerealiseerd door onze Politieschool”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO. “Een andere reden voor de stijging is dat er steeds meer opleidingen op locatie worden aangeboden. Dat zijn voornamelijk voortgezette en/of gespecialiseerde opleidingen en opleidingen op maat van het gemeentebestuur.”


Om een hoog aantal opleidingsuren te kunnen behalen, moet de kwaliteit, docenten en de infrastructuur van de opleidingen goed zijn. Het PIVO heeft de laatste jaren hierin geïnvesteerd. Zo kwamen er een nieuwe sporthal, klaslokalen en schietstanden voor de politie. Ook de organisatie werd aangevuld met een digitaal leerplatform. Hierdoor is professioneel afstandsonderwijs mogelijk.

 
​“We behalen mooie resultaten en daarom zullen we blijven investeren in de verdere ontwikkeling van aangepaste infrastructuur zodat onze hulpdiensten kunnen oefenen voor specifieke en impactvolle interventies, zoals voor rampen, terreur of omgaan met gevaarlijke stoffen. En om in de toekomst te kunnen uitbreiden, hebben we de BOMACO-site aangekocht”, besluit gedeputeerde Tom Dehaene.

 

Meer infohttps://pivo.be/

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren