Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Plechtige opening Hoppinpunt Asse station

Plechtige opening Hoppinpunt Asse station

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Plechtige opening Hoppinpunt Asse station
Vandaag openden Kaat Maes, projectleider bij De Werkvennootschap (Vlaamse overheid) en Koen Van Elsen, burgemeester van Asse, symbolisch het Hoppinpunt aan het station van Asse. Het Hoppinpunt kwam er onder meer dankzij een Europese EFRO-subsidie van 584.447 euro. Tijdens dit plechtig moment werd de ambitie bevestigd om samen de schouders te zetten onder duurzame mobiliteit in Asse. De verdere aanleg van fietssnelweg F212 staat intussen in de steigers.
 
Minister Peeters: ‘Binnen de Vlaamse overheid is duurzame mobiliteit een topprioriteit. We investeren volop in infrastructuur om het de burger makkelijker te maken te kiezen tussen auto, openbaar vervoer en fiets. Binnen het project Werken aan de Ring leggen we daarom een groot netwerk van Hoppinpunten en fietssnelwegen in de Vlaamse Rand rond Brussel aan. Asse is hier een prachtig schoolvoorbeeld van waarbij het Hoppinpunt ook nog eens vlak langs de nieuwe fietssnelweg ligt. Fijn dat we dit samen met onze partners kunnen realiseren.
Vlot hoppen tussen trein, bus, fiets & auto
Dankzij het Hoppinpunt aan het station van Asse switchen pendelaars en omwonenden  vlot tussen trein, bus, fiets en auto. De overstapplaats bevat:
 • Een ruime parking voor 200 auto’s
 • Maar liefst 400 overdekte parkeerplaatsen voor fietsen
 • Parkeerplaatsen met laadpalen voor deelauto’s
 • 3 Kiss & Rides
 • Fietsherstelpunt
Veilig fietsen van Asse naar Brussel
Vlak langs het Hoppinpunt loopt ook de F212. Deze fietssnelweg tussen Asse en Brussel is volop in aanbouw. De realisatie van enkele essentiële tunnels en bruggen start eind 2024. De Werkvennootschap werkt voor deze realisatie samen met de gemeente Asse en Infrabel en kan rekenen op een Europese EFRO-subsidie van € 1.798.432,68.

Het afgewerkte tracé zal uiteindelijk bijna volledig langs de spoorlijn Dendermonde-Jette lopen en verbindt zo Asse station met het station van Zellik, het researchpark Zellik en uiteindelijk Brussel. Op minder dan 45 minuten staat een fietser in Brussel.
Visualisatie van fietssnelweg F212 langs het station van Asse.
Werken aan de Ring
Hoppinpunt Asse Station en delen van fietssnelweg F212 worden aangelegd door De Werkvennootschap, een projectvennootschap die door de Vlaamse Overheid werd opgericht om grote infrastructuurprojecten te verwezenlijken. Eén van de programma’s is ‘Werken aan de Ring’, met als doel de mobiliteit en leefbaarheid in en rond de Ring rond Brussel te verbeteren. Om dit te realiseren wordt de komende jaren geïnvesteerd in beter openbaar vervoer, heraanleg van de Ring en vlottere fietsverbindingen.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Aankoop extra noodwoning
Affligem

Aankoop extra noodwoning

Het Lokaal Bestuur Affligem beschikt over 3 noodwoningen. Twee daarvan staan in de deelkern Teralfene (Daalstraat 9 – 11) en één in de deelkern Essene (Ternatsestraat 69). Deze drie woningen zijn oudere woningen die stilaan aan renovatie toe zijn.

Lees meer »
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren