Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Reizende expo en dialoogtafel ‘Toolbox Dorpse Architectuur’

Reizende expo en dialoogtafel ‘Toolbox Dorpse Architectuur’

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Reizende expo en dialoogtafel ‘Toolbox Dorpse Architectuur’

Heel wat dorpskernen in Vlaanderen dreigen onder het mom van het verdichtingsdiscours ten prooi te vallen aan generieke appartementsgebouwen die niet echt bijdragen aan de verblijfskwaliteit, de leefbaarheid of klimaatrobuustheid van de dorpen. Op zoek naar alternatieven werkte AR-TUR, platform voor architectuur en ruimte, aan een Toolbox Dorpse Architectuur die met een scala aan voorbeelden van projectverhalen, dorpse figuren en tactieken, toont hoe collectief wonen in dorpen beter kan.

Een rondreizende expo licht een aantal voorbeeldprojecten toe en maakt de dorpse figuren en tactieken tastbaar. Door de expo naar de gemeente Asse en Affligem te halen, wensen beide gemeentebesturen hun burgers hiermee kennis te laten maken en het debat hierrond op te wekken.

Op 2 oktober organiseren beide gemeenten ook een dialoogtafel in de gemeente Affligem. Het doel van de dialoogtafel is om verschillende stakeholders bij elkaar te brengen die met behulp van de dialoogtool uit de ‘Toolbox Dorpse Architectuur’ het gesprek over kwalitatieve dorpse architectuur aangaan. De dialoogtool bevat figuren en tactieken uit de Toolbox Dorpse Architectuur die je kan inzetten om kwaliteiten in dorpen te benoemen en vanuit een ander oogpunt te kijken naar concrete nieuwe projecten.

Als gemeente vinden we het ook interessant om door middel van een dialoogtafel een actieve terugkoppeling met de burgers te hebben rond toekomstige en gerealiseerde projecten en te zien hoe burgers hier tegenover staan. Welke zaken lopen reeds goed, welke kunnen verbeterd worden en waar is er nog werk aan de winkel?

Medewerkers van AR-TUR, de provincie Vlaams-Brabant en de desbetreffende gemeentebesturen begeleiden de dialoogtafel.

De dialoogtafel richt zich in het bijzonder tot projectontwikkelaars, architecten, ontwerpers, grondeigenaars, beleidsmakers, lokale ambtenaren en leden van gemeentelijke adviesraden, maar alle geïnteresseerden zijn welkom.

Benieuwd naar hoe architectuur de kwaliteit van dorpskernen kan versterken én een meerwaarde kan bieden aan de buurt?

Breng van 19 september tot en met 1 oktober een bezoek aan de expo Toolbox Dorpse Architectuur in de kapel van het Oud Gasthuis, Gemeenteplein 26, Asse.

Dagelijks open van 10.00 tot 18.00 uur, op dinsdag van 10.00 tot 19.30 uur.

Wil je een stapje verder gaan en de figuren en tactieken van de Toolbox Dorpse Architectuur uittesten op een concrete site?

Schrijf je dan in voor de bij de expo horende dialoogtafel die plaatsvindt op 2 oktober van 19.30 tot 22.30 uur in de Dr. Tistaertzaal, Bellestraat 99, 1790 Affligem. Inschrijven kan via www.asse.be/inschrijven-dialoogtafels.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Asse speelt buiten
Asse

Asse speelt buiten

Gemeente Asse ontwierp een eigen buitenspeelkaart. Daarop zijn heel wat speel-, sport- en ontmoetingsplekken in heel Asse te vinden.

Lees meer »
Tornooi van de vriendschap Affligem
Affligem

Tornooi van de vriendschap Affligem

Om het einde van het voetbalseizoen in een sportieve sfeer af te sluiten namen de Affligemse voetbalploegen (Leeuwkens Teralfene, Eendracht Hekelgem en Emi Essene)
deel aan het tornooi van de Vriendschap.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren