Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Renovatie Huis van het Kind Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

De speelhoek kreeg nieuwe, duurzame spelelementen en spelimpulsen. We fristen de ruilwinkel op.

“Het Huis van het Kind fungeert als een centrale ontmoetingsplaats voor (aanstaande) ouders, grootouders en professionals die vragen over opvoeding en opgroeien hebben. De recente vernieuwingen hebben het pand getransformeerd tot een warme en gastvrije omgeving waar kinderen en gezinnen zich thuis voelen”, zegt Katleen Meersseman, schepen van Sociale Zaken.

 

Dienstverlening

Bij het Gezinsloket kunnen bezoekers terecht voor een breed scala aan vragen en ondersteuning. Dit kan variëren van hulp bij inschrijvingen voor de kinderopvang of de school tot het zoeken naar geschikte hobby’s en het verkrijgen van informatie over opvoeding.

Bovendien is het mogelijk om afspraken te maken voor een ‘opvoedingsbabbel’. Voor specifieke vragen over bijvoorbeeld omgaan met moeilijk gedrag bij kinderen, zindelijkheidstraining of slaapproblemen staan twee ervaren opvoedingscoaches klaar om te helpen.

Het Huis van het Kind organiseert ook regelmatig vormingsavonden over verschillende onderwerpen. Dit voorjaar staat bijvoorbeeld nog EHBO en ‘vaderklapvuur’ – een avond exclusief voor vaders – op het programma.

In het Huis van het Kind is ook een ruilwinkel gevestigd, waar bezoekers speelgoed, kleding en andere materialen kunnen ruilen voor andere items.

Daarnaast is er een speelruimte waar ouders met hun kind(eren) tijdens de openingstijden welkom zijn. Hier kunnen zij andere ouders ontmoeten, rustig borstvoeding geven of gewoon samen met hun kind(eren) spelen.

Meer informatie via www.huisvanhetkindasse.be

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Asse speelt buiten
Asse

Asse speelt buiten

Gemeente Asse ontwierp een eigen buitenspeelkaart. Daarop zijn heel wat speel-, sport- en ontmoetingsplekken in heel Asse te vinden.

Lees meer »
Tornooi van de vriendschap Affligem
Affligem

Tornooi van de vriendschap Affligem

Om het einde van het voetbalseizoen in een sportieve sfeer af te sluiten namen de Affligemse voetbalploegen (Leeuwkens Teralfene, Eendracht Hekelgem en Emi Essene)
deel aan het tornooi van de Vriendschap.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren