Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Tweede Repair Café in Relegem-Wemmel

Tweede Repair Café in Relegem-Wemmel

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Tweede Repair Café in Relegem-Wemmel

Landelijke Gilde organiseert op zaterdag 16 maart het volgende Repair Café van Relegem en Wemmel.  Elektriciens, naaisters, meubelmakers en een fietsenmaker staan er klaar om bezoekers te helpen bij  alle mogelijke reparaties.

We gooien ontzettend veel weg. Ook voorwerpen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zijn. In de gemeenteschool van Relegem draait op 16/3 alles om repareren. Tussen 14u  en 17u kunnen bezoekers er, met hulp van deskundige vrijwilligers, hun kapotte spullen repareren. Alles waar wat aan hapert – kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, computers, speelgoed – krijgt in het Repair Café een tweede leven.

 

Praktische info

 • Wanneer: zaterdag 16/3 van 14u tot 17u
 • Waar: GBS, Dorpsstraat 1, Relegem
 • Organisatie: Landelijke Gilde Relegem-Wemmel
 • Contact: Marc Van Roy, bestuur@lgrelegem.be of T.625627

 

Samen de afvalberg verkleinen

Door repareren te promoten, verkleint Landelijke Gilde Relegem-Wemmel de afvalberg. Daarnaast zorgt repareren ervoor dat er minder nieuwe spullen gemaakt moeten worden. Dat is belangrijk, want de productie en het transport van nieuwe spullen is vandaag een belangrijke bron van CO2-uitstoot, milieuvervuiling, grondstoffen- en energiegebruik. Zo linkt onderzoek van de OESO meer dan de helft van de totale uitstoot aan broeikasgassen rechtstreeks aan ons gebruik van grondstoffen en materialen. 

 

Reparatiekennis doorgeven

De mogelijkheid om kapotte spullen te herstellen, is voor veel mensen geen logische reflex meer. Vaak weten we ook niet meer hoe dat moet. Wie deze praktische kennis wel nog bezit, zoals mensen die het financieel moeilijk hebben, ouderen of nieuwkomers, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd Via het Repair Café van Landelijke Gilde Relegem-Wemmel dragen we deze waardevolle praktische kennis op een plezante manier over. We laten zien dat repareren leuk is en vaak makkelijker dan we denken.

 

Leuk sociaal gebeuren

Via het Repair Café komen buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact. “Als je samen een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders wanneer je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. En wie niets om te repareren heeft? Die kan ook langs komen, iets drinken, en een handje toesteken.”

 

Repareerbeweging

Intussen zijn er al meer dan 200 Repair Cafés in België en zijn we deel van een internationale Repair-beweging in meer dan 18 landen. Lees op www.repaircafe.org meer over het ontstaan, de filosofie en de werking van Repair Cafés.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Kobbegem Kermis gaat weer voluit
Asse

Kobbegem Kermis gaat weer voluit

Van 19 tot 22 juli vindt in de schaduw van de Mort Subite brouwerij de gezellige, volkse
Kobbegem Kermis weer plaats. Dit jaar staat er een gevarieerd programma klaar voor jong en
oud.

Lees meer »
Asse behaalt label kindvriendelijke gemeente
Asse

Asse behaalt label kindvriendelijke gemeente

Na een intens traject behaalt Asse het label van ‘kindvriendelijke gemeente’. Het label is een erkenning voor steden en gemeenten die een beleid ontwikkelen met kind- en jeugdvriendelijke acties over de beleidsdomeinen heen en daarbij de participatie van kinderen en jongeren centraal stellen. Het label is zes jaar geldig.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus organiseert VZW Midzomer reeds voor de 31ste keer het dorpsfeest “Midzomer Wambeek”. Eén van de oudste dorpsfeesten uit de ruime omgeving.

Lees meer »
Verbonden met Dilbeek
Dilbeek

Verbonden met Dilbeek

Op 10 juli wordt de bekende slogan ‘Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn’ onder de loep genomen tijdens een verbredende thema-avond in samenwerking met ADVN (Archief voor Nationale Bewegingen).

Lees meer »
 • Postzegel@telenet.be
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Postzegel@telenet.be
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren