Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Vlabinvest investeert in kinderopvang in Asse

Vlabinvest investeert in kinderopvang in Asse

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Vlabinvest investeert in kinderopvang in Asse

Asse en Sint-Pieters-Leeuw, twee gemeenten uit de Vlaamse Rand, kampen met een achterstand in hun zorgaanbod. Zeker op het vlak van kinderopvang is er een grote nood. Daarom investeert Vlabinvest in totaal 240.465,08 euro in de twee nieuwbouwprojecten in deze gemeenten.

18 nieuwe plaatsen in kinderopvang in De Regenboog in Zellik

In Asse zijn er te weinig kinderopvangplaatsen voor baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar. Het huidige opvangaanbod dekt momenteel 33% van de nood, minder dan het Vlaamse gemiddelde van 44,9%.

Daarom wil het gemeentebestuur van Asse investeren in bijkomende kinderopvang.

Daartoe komt er een nieuwbouw voor groepsopvang door samenwerkende onthaalouders in de Gemeentelijke Lagere School De Regenboog in Zellik. De huidige schoolinfrastructuur is verouderd en volstaat niet meer aan de huidige normen qua infrastructuur en veiligheid en de grootte nodig om het aantal kinderen op te vangen. De nieuwbouw zal goed zijn voor 18 bijkomende plaatsen.

Dit project krijgt een Vlabinvest-subsidie van in totaal 34.878,06 euro.

 “Via Vlabinvest Zorg investeren we in infrastructuurprojecten van zorgactoren”, zegt Gunther Coppens, gedeputeerde en voorzitter van Vlabinvest. “De zorgvoorzieningen kunnen deze investeringen gebruiken voor nieuwbouwprojecten en verbouwingen. Dankzij deze initiatieven wordt er bijkomend of verbeterd zorgaanbod gecreëerd. Extra aandacht voor kinderopvang is nodig. Want kinderen die worden opgevangen in een kinderkribbe of bij een onthaalouder zullen sociaal vaardiger zijn in hun latere leven. Bovendien leren zij de Nederlandse taal, wat hen een sterke basis geeft voor de kleuterschool.”

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren