Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

vzw Duurzaam Bedrijventerreinmanagement Asse (DBTM)

vzw Duurzaam Bedrijventerreinmanagement Asse (DBTM)

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

vzw Duurzaam Bedrijventerreinmanagement Asse (DBTM)

Op maandag 23 oktober vond de ondertekening van de oprichtingsakte van de vzw Duurzaam Bedrijventerreinmanagement plaats. In de Raad van Bestuur zetelen de gemeente Asse en de firma’s – Vanheede (afvalverwerking) – Sabgro (groenverwerking) – IDE Coffee Systems (distributie van koffieapparaten) De Raad van Bestuur komt 4 maal per jaar samen.

Budget

Het operationele budget is afhankelijk van het aantal leden en de acties die de vzw DBTM Asse zal aangaan. Afhankelijk van de te realiseren projecten dragen de leden van de vzw, naast hun lidmaatschap, financieel bij. Zo kan bijvoorbeeld een groepsaankoop zonnepanelen worden opgestart waarbij bedrijven kunnen intekenen mits betaling van het lidmaatschap en de kosten verbonden aan dergelijke groepsaankoop. Gedurende de eerste 3 boekjaren van de vzw dienen de toetredende leden een lidmaatschapsbijdrage van 250 euro per lid per jaar te betalen. Na deze 3 jaren dient de vzw onafhankelijk te kunnen functioneren zonder de substantiële cofinanciering van de gemeente Asse.

Dienstverlening

De acties en dienstverlening van de vzw wordt vormgegeven op basis van 3 pijlers: – Projectvoorstellen opgemaakt op basis van de behoeftepeiling/bevraging bij gemeente Asse en diverse bedrijven naar aanloop van de opstart van duurzaam bedrijventerreinmanagement. – Behoeftepeiling en data-inventarisatie tijdens kennismaking- en opvolgingsgesprekken. – Leden die zelf een voorstel onder de aandacht van de vzw brengen. Elk voorstel of idee dient (afhankelijk van relevantie of impact) besproken te worden op niveau van de Raad van Bestuur.

Lidmaatschap

Elke vennootschap die economische activiteiten uitvoert op een bedrijvenzone in Asse (excl. Researchpark Zellik) kan lid worden van de vzw DBTM Asse. Aanvullend betrekken we graag ook de belangenorganisaties, zoals bijvoorbeeld POM, VWBO, Unizo. Doelstelling is sociaal verantwoordelijk en ecologisch duurzaam ondernemen waarbij alle bedrijvenzones en zo veel mogelijk bedrijven uit de gemeente Asse vertegenwoordigd zijn.

Geïnteresseerd om als bedrijf in te stappen? Contacteer Nick Wijns via Nick.wijns@quares.be

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

Brede-Ad-2-algemeen
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren