Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

7 en 8 augustus richting Gent E40 2 nachten gesloten

7 en 8 augustus richting Gent E40 2 nachten gesloten

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

7 en 8 augustus richting Gent E40 2 nachten gesloten
Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst vanaf maandagavond 7 augustus tijdens 2 opeenvolgende nachten 4 nieuwe portieken voor rijstrooksignalisatie op de E40. Om de werken veilig en efficiënt uit te voeren, wordt de snelweg ’s nachts volledig afgesloten richting Gent tussen het verkeersknooppunt van Groot-Bijgaarden en het op- en afrittencomplex van Affligem. Doorgaand verkeer tussen Brussel en Gent rijdt via Antwerpen. Snelweg richting Gent 2 nachten volledig afgesloten Overdag worden de kolommen naast de snelweg geplaatst en is er geen hinder voor het verkeer. Om de portieken over de snelweg veilig en efficiënt te kunnen plaatsen, gebeurt dit tijdens de nachten van maandag 7 op dinsdag 8 augustus en van dinsdag 8 op woensdag 9 augustus. De E40 wordt tussen het verkeersknooppunt van Groot-Bijgaarden en het op- en afrittencomplex van Affligem telkens van 21.00 uur tot 5.30 uur afgesloten in de richting van Gent. Ook de oprit richting Gent in Ternat is afgesloten. Het verkeer richting Brussel rijdt over één rijstrook in plaats van de gebruikelijke drie rijstroken. Tijdens het plaatsen van de liggers van de portieken gaat ook de weghelft richting Brussel dicht ter hoogte van de zone waar de portiek wordt geplaatst. De Federale Politie houdt het verkeer gedurende een kwartier tegen.

Veiliger verkeer en vlottere doorstroming

De portieken komen in de richting van Gent tussen de op- en afrittencomplexen van Ternat en Affligem. Voorheen plaatste Wegen en Verkeer al 9 portieken tussen Groot-Bijgaarden en Ternat. Het plaatsen van de nieuwe portieken kadert binnen de aanleg van een spitsstrook richting Gent en Oostende. Aan de portieken worden borden met rijstrooksignalisatie opgehangen om aan te geven of de rijstrook open is en wat de toegelaten snelheid is. Ze kunnen zo worden ingezet om het verkeer te doen vertragen bij grote drukte. Dit verbetert de veiligheid en doorstroming op de snelweg. Actuele informatie is terug te vinden op wegenenverkeer.be/ternat of wegenenverkeer.be/affligem.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
  • Adverteren
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren