Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Bewaker Westrand bedreigd met vuurwapen

Bewaker Westrand bedreigd met vuurwapen

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Bewaker Westrand bedreigd met vuurwapen

Zondagnamiddag werd de bewaker van Westrand bedreigd met een vuurwapen door hangjongeren.

De politie kwam massaal ter plaatse.  Achteraf bleek het om een nepwapen te gaan. De hangjongeren terroriseren door alcohol- en drugverbruik en het daaruit voortvloeiende wangedrag, al jaren Dilbeek.

1 Van die jongeren bleek een epileptische aanval te krijgen en de bewaker wou de hulpdiensten bellen. Het was op dat ogenblik dat de bewaker bedreigd werd om hem te beletten een ziekenwagen te bellen.

De bewaker slaagde erin weg te vluchten naar het restaurant Lou’s plek in Westrand. Van daaruit werd de politie dan gebeld. De aanwezigen in het restaurant bleven weg van de ramen. De politie drong met de wapens in de hand Westrand binnen en kon drie jongeren oppakken. Het restaurant werd door de politie ontruimd.

In een persmededeling vraagt Burgemeester Willy Segers aan het parket Halle-Vilvoorde streng te vervolgen.

Zondagvoormiddag

In feite waren de incidenten al in de voormiddag begonnen. Gemeenteraadslid Diane Van Hove: “om 10 uur was er in de schouwburg ‘zingen met gezinnen’ gepland. Om onduidelijke redenen ging dit niet door. Ik was aanwezig omdat ik graag zing. Op dat ogenblik waren er al hangjongeren in Westrand aanwezig. Ze waren duidelijk toen al ‘onder invloed’. De situatie werd door de aanwezigen als ‘onprettig’ aangevoeld.”

Volgens Van Hove mocht de bewaker Westrand niet sluiten, ondanks er niets meer geprogrammeerd stond. De jongeren trokken op een bepaald ogenblik meer dan een half uur naar de toiletten. Op haar vraag beweerden de jongeren dat ze van de ‘diensten’ in Westrand mogen rondhangen.

In de namiddag gebeurde dan het incident met het neppistool. Naar het schijnt was er zondag geen enkele verantwoordelijke van Westrand te bereiken.

De bewaker was enorm onder de indruk van het gebeurde en is werkonbekwaam.

Jaren problemen

Volgens de persmededeling van de gemeente Dilbeek zijn de opgepakte jongeren ‘veelplegers’. Inderdaad ondervindt de bevolking al jaren in en rond Westrand, maar ook in het gemeentelijk park, rond het kasteel-gemeentehuis een sterk onveiligheidsgevoel.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Adverteren
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren