Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Beweegmarkt

Beweegmarkt

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Beweegmarkt

Op donderdag 6 juni vond de derde editie van de Beweegmarkt voor Dilbeek Plus plaats in de gebouwen van co-hogeschool Odisee. Samen met de studenten van Odisee en Logo Zenneland zet gemeente Dilbeek de ouderen aan tot beweging. Sportinitiaties, infosessies, smoothies, krachttesten, … Meer dan 80 deelnemers vonden er wel een beweegreden.

Nù bewegen voor later.

“Bewegen dóet iets met je!”, is het motto waar de Beweegmarkt mee uitpakte. Dat bewegen gezond en belangrijk is niet nieuw: minder gezondheidsklachten, je mentaal en fysiek fitter voelen en je sociale leven voeden. Al vanaf de leeftijd van 55 jaar is het belangrijk om te blijven bewegen om tal van redenen. Dat is ook waar het lokaal dienstencentrum van Dilbeek de nadruk wil opleggen. Zo ontstond de samenwerking met hogeschool Odisee en Logo Zenneland. Het lokaal dienstencentrum wil immers thuiswonende ouderen zo lang mogelijk kwalitatief thuis laten wonen. De Beweegmarkt draagt hier aan bij: nú bewegen voor later.       

Voor elk wat wils.

De Beweegmarkt is er voor de actieve en de niet-actieve Dilbeekse oudere. Van 13u tot 16u was er de doe-markt. Daar kon je deelnemen aan korte, laagdrempelige sportinitiaties: badminton, padel, zaalvoetbal, basketbal, stoelyoga, … of aan een infosessie EHBO of Gezond ouder worden. Nieuw dit jaar was dat een professionele arts en kinesist krachttesten afnamen en je persoonlijk advies gaven op basis van je score. Deze krachttest is een interessante parameter naar zelfstandig thuiswonen.

 

Na het sportieve gedeelte was het tijd voor de ontmoetingsmarkt in de tuin. Daar stonden tal van lokale gezondheidspartners de ouderen te woord om hen in beweging te brengen: thuis, met ondersteuning of in groep. Bovendien ontving iedereen een beweegbrochure met een overzicht van het Dilbeekse aanbod voor ouderen. Het gezellige kader, heerlijke smoothies en tal van ervaringen om te delen zorgden voor een gezellige beweegnamiddag.

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Dilbeek zorgvriendelijke gemeente
Dilbeek

Dilbeek zorgvriendelijke gemeente

Enkele Itterbeekse vrijwilligers slaagden er in om samen met Samana, CM Gezonde Buurten en lokaal dienstencentrum In Kompanie van Dilbeek de eerste “Zorgvriendelijke gemeente” te maken.

Lees meer »
Verbonden met Dilbeek
Dilbeek

Verbonden met Dilbeek

Op 10 juli wordt de bekende slogan ‘Dilbeek, waar Vlamingen thuis zijn’ onder de loep genomen tijdens een verbredende thema-avond in samenwerking met ADVN (Archief voor Nationale Bewegingen).

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
Zomerbar Hoeve Heierveld
Asse

Zomerbar Hoeve Heierveld

Hoeve Heierveld is een kleinschalige zorghoeve van het MPC Sint Franciscus
gesitueerd in een groene en rustgevende oase te midden van de velden in Asse,
aan de rand van Kobbegem.

Lees meer »
Kobbegem Kermis gaat weer voluit
Asse

Kobbegem Kermis gaat weer voluit

Van 19 tot 22 juli vindt in de schaduw van de Mort Subite brouwerij de gezellige, volkse
Kobbegem Kermis weer plaats. Dit jaar staat er een gevarieerd programma klaar voor jong en
oud.

Lees meer »
  • Adverteren

Wilderspark: voortgang en planning

De aanhoudende ongunstige weersomstandigheden hebben ervoor gezorgd dat het terrein van het Wilderspark sinds november 2023 ontoegankelijk is voor zwaar werkmateriaal waardoor de aannemer geen werken kan uitvoeren.

Lees meer »
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren