Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Boomplantactie van Meer Bos zorgt voor meer groen in Dilbeek

Boomplantactie van Meer Bos zorgt voor meer groen in Dilbeek

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Boomplantactie van Meer Bos zorgt voor meer groen in Dilbeek

Ruim een jaar geleden lanceerde Dilbeek een Burgerbudget en konden Dilbekenaren een project indienen om Dilbeek klimaatbestendiger te maken. Het project Meer Bos werd zeer gesmaakt door de Dilbekenaar en kwam als één van de winnaars uit de bus. Na een grondige voorbereiding, met onder andere de oprichting van een coöperatieve vennootschap, vond vrijdag 26 januari de eerste boomplantactie plaats. In totaal worden er maar liefst 800 bomen geplant.

“Dilbeek voorzag initiatiefnemer Frederik Vandendriessche van een burgerbudget zodat de coöperatieve vennootschap Meer Bos kon opgericht worden en de zoektocht naar geschikte gronden van start kon gaan,” zegt bevoegd schepen Luc Deleu.

Rechtstreekse lijn met de burger

Via de oprichting van een coöperatieve vennootschap wil Meer Bos de burger rechtstreeks betrekken bij bosuitbreiding. Wie mede-eigenaar wil worden van de coöperatieve vennootschap Meer Bos kan één of meerdere aandelen van € 250 kopen. Hiermee wordt de investeerder dan  ‘coöperant’: met dat geld worden gronden aangekocht en bossen aangelegd. Op die manier draagt de burger rechtstreeks bij aan meer groen in Dilbeek!

Initiatiefnemer Frederik Vandendriessche: “Met mijn idee voor een coöperatieve vennootschap, hoop ik burgers een extra mogelijkheid te bieden om bij te dragen aan de vergroening van hun gemeente. Velen doen dit al door zelf groen aan te planten, maar niet iedereen heeft hier het geld en/of de tijd voor. Vanaf nu kan iedereen zich via een bescheiden financiële bijdrage boseigenaar noemen! Het burgerbudget van de gemeente bood het extra duwtje dat nodig was om dit idee tot realiteit te maken.”

Medewerking van de gemeente

“Meer Bos kan niet enkel rekenen op de steun van de gemeente dankzij het burgerbudget, maar ook op advies van de medewerkers van openbare ruimte,” zegt bevoegd schepen Stijn Quaghebeur.

“Het voorlopige resultaat is meer dan we ooit hadden kunnen verwachten. Met het burgerbudget wilden we de burgers zelf aan de knoppen zetten. Frederik heeft die opportuniteit vol aangegrepen, met als resultaat een solide coöperatieve, waar onder andere Bos+ en Bond Beter Leefmilieu deel van uitmaken, en op termijn een groener Dilbeek,” vult burgemeester Willy Segers aan.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Adverteren
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren