Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Carnavalstoet

Carnavalstoet

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Carnavalstoet

Op zondag 17 maart 2024 gaat de 34ste carnavalstoet door de straten van Dilbeek Centrum. Het carnavalweekend begint reeds op zaterdag 16 maart 2024 met de opening van de kermis. ’s Avonds is het kroegentocht in de Dilbeekse cafées, die gesponsord hebben.

Zondagmorgen het prachtig gemeentehuis, waar de carnavalisten de andere carnavalshoogheden en carnavalisten uit het ganse land ontvangen. Na de ontvangst is er een receptie die aangeboden is door Brouwerij Timmermans. Kom gerust eens een kijkje nemen en zo al een beetje de carnavalssfeer opsnuiven.

De Groot-Dilbeekse Karnavalraad: “Wij bestaan dit jaar 34 jaar, dus dit wilt wel al tellen. Ook al wordt het ieder jaar moeilijker om met een beperkt budget een fantastische stoet te laten passeren, toch houdt het ons niet tegen om er telkens ieder jaar volledig voor te gaan en de Dilbekenaren een leuke, familiale en plezante carnavalstoet aan te bieden. Dit jaar hebben we ook geen prins, maar een keizer. Keizer Johan, die reeds 3x prins van Groot-Dilbeek geweest is,  zal de stoet openen. Ook doordat wij telkens aan andere buiten stedelijke stoeten deelnemen, mogen wij ook verschillende buiten stedelijke delegaties ontvangen in onze carnavalstoet. Ook andere hoogheden zakken af naar onze stoet, nl. Europaprins en Europaprinses 2024 met zijn gevolg, de Prins en Prinses van België en zo nog vele andere carnavalstitels. Na het aanschouwen van alle deze prachtige hoogheden en andere carnavalsgroepen is er de prijsuitreiking in Lou’s Plek, in de Westrand.

Onze grootste dank gaat uit naar alles sponsors, de politie en de gemeente voor de medewerking, want zonder deze medewerking zijn wij niet in staat om ieder dit gratise evenement aan te bieden aan alle mensen van Groot-Dilbeek.”

Kom gerust op zondag 17 maart 2024 kijken, verkleed, samen met familie, kinderen, kleinkinderen of met een groep vrienden. 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
  • Adverteren
  • Radio Rand
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
  • Adverteren
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren