Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Chiro organiseert etentje met behulp van artificiële intelligentie

Chiro organiseert etentje met behulp van artificiële intelligentie

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Chiro organiseert etentje met behulp van artificiële intelligentie

Op 23 en 24 maart organiseren de jongens van Chiro Don Bosco (Groot-Bijgaarden) hun jaarlijkse etentje in het Saviocentrum. Dit jaar doen ze dat met een wel heel opvallend thema: artificiële intelligentie. Met de opbrengst van ‘t Etentje spijzen ze niet alleen hun kas om op kamp te kunnen gaan. Ze moeten binnenkort ook opnieuw verhuizen. “Dit jaar is het etentje en de steun belangrijker dan ooit”, aldus Rob De Rop, hoofdleider bij Chiro Don Bosco.

De Chirojongens staan er om bekend elke keer opnieuw een uniek concept uit hun hoed te toveren. Zo kweekten ze al eens hun eigen groenten voor alle gerechten en werden enkele jaren geleden nog typische kindergerechten op maat van volwassenen geserveerd. Vorig jaar verbond de jeugdbeweging jong en oud met gerechten op grootmoeders wijze, waarbij oma en opa een fikse korting kregen. 

Uniek concept

Dit jaar staat het eetfestijn in het teken van artificiële intelligentie (AI). Op het eerste gezicht geen evidente combinatie. Toch doet Chiro Don Bosco dat op een bijzonder originele manier. “We hebben voor dit thema gekozen omdat AI enorm leeft in onze maatschappij”, klinkt het bij hoofdleider Rob De Rop. “Het is een belangrijk deel geworden van ons leven, daarom leek het ons een leuk idee om het te gebruiken bij de organisatie van ons etentje”, vertelt hij verder. 

Het hele eetfestijn is doordrongen van artificiële intelligentie: van de affiche tot het menu en zelfs aankleding van de zaal. Hoe ze dat juist deden? De Chirojongens verzamelden informatie van de voorbije eetfestijnen en hebben op basis daarvan een Bosco-botgemaakt, die enigszins vergelijkbaar is met de beter bekende ChatGPT van OpenAI. 

Op basis van die input kon de Bosco-bot advies geven voor allerlei beslissingen die komen kijken bij het organiseren van een etentje. Daarnaast is de Bosco-bot beschikbaar in de zaal en kan hij gerechten of wijn aanraden. “Het voelt alsof we een futuristische chef-kok en eventplanner in ons team hebben. Dat in combinatie met een team van geëngageerde vrijwilligers is hopelijk de formule voor succes”, zegt Lucas Veldeman, eveneens hoofdleider bij Chiro Don Bosco.

Steun is crucialer dan ooit

En dat succes is nodig. “Het eetfestijn is de belangrijkste inkomstenbron voor onze jeugdvereniging”, klinkt het. Met de opbrengst kunnen de jongens van Chiro Don Bosco in augustus tien dagen op kamp met meer dan 60 leden. Al zijn er dit jaar nog andere uitdagingen waarvoor de Chiro extra steun kan gebruiken. 

“Door de bouwprojecten in de buurt moeten we in totaal drie keer verhuizen de komende jaren, wat aanzienlijke kosten met zich meebrengt”, vertelt Rob De Rop. “We hebben de steun meer dan ooit nodig, we gaan een moeilijke periode tegemoet”, besluit Lucas Veldeman. De vrijwilligers die hun schouders onder het project zetten, hopen dan ook op een mooie opkomst. 

Je kan in het Saviocentrum genieten van een heerlijke maaltijd of take-away bestellen via de website www.etentjechirodonbosco.be. Net onder de eetzaal, in het jeugdhuis JK Roesj, openen de jongens gedurende het weekend ook opnieuw een gin- en whisky bar.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen

Wivina Zomert

Op zaterdag 24 augustus 2024 organiseert Parkresidentie Wivina hun eerste editie van ‘Wivina Zomert!’ Dit evenement gaat door in het Wivina Park te Groot-Bijgaarden tussen 10u en 17u

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Zomerspeelplekken Dilbeek
Dilbeek

Zomerspeelplekken Dilbeek

Zomerspeelplekken: dé plek voor alle speelvogels en sportievelingen in Dilbeek.
De zomerspeelplekken zijn ondertussen een vaste waarde in de zomer van Dilbeek.

Lees meer »
  • Adverteren
Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek
Dilbeek

Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek

De werken aan de Baron de Vironlaan, een belangrijke toegangspoort van Dilbeek, zijn afgerond. Op een periode van ongeveer 10 maanden is de Baron de Vironlaan in een volledig nieuw kleedje gestoken en is deze belangrijke laan omgetoverd tot een volwaardige toegangspoort van Dilbeek.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus organiseert VZW Midzomer reeds voor de 31ste keer het dorpsfeest “Midzomer Wambeek”. Eén van de oudste dorpsfeesten uit de ruime omgeving.

Lees meer »
Stand van zaken trajectcontroles Asse
Asse

Stand van zaken trajectcontroles Asse

Anderhalf jaar geleden startte het gemeentebestuur van Asse met de aanpak van de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid op 7 locaties via trajectcontroles op snelheid (zone 30 km/u) en op doorgaand tonnagevervoer (+3.5T).

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren