Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Dag van de Dilbekenaar 2024

Dag van de Dilbekenaar 2024

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Dag van de Dilbekenaar 2024

Op zaterdag 1 juni 2024 gaat het dak eraf tijdens de nieuwste editie van Dag van de Dilbekenaar. Met Westrand als locatie voor dit gratis volksfeest omdat het cultuurcentrum zijn 50ste verjaardag viert. Dat verdient een groots slotfeest. Van 15u tot 23u30 komen alle Dilbekenaren samen om dubbel feest te vieren. Durf jij met de deathride van het gebouw glijden?

Dubbel feest

Voor het gouden Westrandjubileum zijn er ook enkele artiesten te gast die een bijzondere band hebben met het cultuurcentrum. Ereburger Alice Toen, die dit jaar zelf 100 jaar wordt, trekt het feest op gang met een anderhalf uur-durend concert. Dilbekenaar Gerrit De Cock neemt plaats achter het drumstel van de bekende coverband Les Truttes. Vanaf 21 uur spelen ze de pannen van het dak tijdens een gratis concert op de parking, de plaats waar het voor hen 28 jaar geleden allemaal begon.

Programma

Naast de optredens valt er van 15u tot 18u in en rond Westrand heel wat te beleven voor jong en oud. Een twintigtal lokale verenigingen zorgen voor een breed en gevarieerd aanbod aan activiteiten voor alle aanwezigen. Een van de hoogtepunten van deze editie van Dag van de Dilbekenaar is een deathride, waarbij bezoekers vanop het Westrandgebouw over het evenement kunnen glijden. Maar voor wie liever met beide voeten op de grond blijft staan, zijn er nog tal van andere activiteiten voor actievelingen, gezinnen met kinderen, creatievelingen, muziekliefhebbers, maar ook voor zij die graag wat rust en natuur opzoeken. Er is zelfs gedacht aan honden en hun baasjes zodat ook zij zich kunnen uitleven op dit volksfeest.

Om de honger te stillen en de dorst te lessen zullen enkele lokale handelaars een ruim aanbod van verscheidene gerechten en hapjes aanbieden. Bij hen kunnen de bezoekers ook ’s avonds terecht voor een drankje en een avondsnack. Van smakelijke burgers tot heerlijke tapas.

Op www.dilbeek.be/nl/dag-van-de-dilbekenaar-2024 vind je meer informatie over de activiteiten, deelnemende verenigingen en handelaars, evenals het grondplan en andere praktische info. We kijken ernaar uit om alle Dilbekenaren te verwelkomen op zaterdag 1 juni voor een spetterend volksfeest!

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
  • Adverteren
  • Radio Rand
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
  • Adverteren
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren