Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

De paashaas brengt Hublets in Dilbeek

De paashaas brengt Hublets in Dilbeek

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

De paashaas brengt Hublets in Dilbeek

Vanaf 2 april kan je in de bibliotheek van Dilbeek terecht om Hublets uit te lenen voor gebruik in de bibliotheek. De inhoud is aangepast aan leeftijd en geeft naast het digitale aanbod van de bibliotheek ook interessante informatie uit de gemeente weer.

De bibliotheek is al lang geen plaats meer om enkel boeken uit te lenen. Gezelschapsspelletjes, games, graphic novels, CD’s en DVD’s maken al geruime tijd deel uit van het aanbod.

Ook het digitale aanbod is al enkele jaren een vaste waarde. De bibliotheek houdt de vinger aan de pols bij de digitale (r)evolutie en verandert mee. Je hoeft zelfs niet meer naar de bibliotheek te gaan. Je kan ook van thuis uit genieten van de bibliotheek via ‘mijn bibliotheek’. Boeken lenen via CloudLibrary, een cursus volgen via OnlineLeren of liever het Digitaal Krantenarchief? Het kan allemaal van in je huiskamer.

Hu?…Hublets?

De laatste aanwinst in het digitale aanbod zijn de Hublets. Hu – wat? Hublets zijn tablets die je kan uitlenen om in de bibliotheek te gebruiken. Op de Hublets zijn drie profielen: voor jeugd, jongeren en volwassenen. Afhankelijk van je leeftijd krijg je aangepaste inhoud. Met de Hublets blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen in Dilbeek en kan je gebruik maken van het digitaal aanbod van de bib. Je kan het aanbod van Westrand checken en de activiteiten in de gemeente.

Door gebruik te maken van de Hublets ben je ook meteen mee met de snelle evolutie in dit digitale aanbod. De wereld draait snel en de bibliotheek gaat mee. De nieuwste trends? Je leert ze kennen in je lokale bib via je ‘mijn bibliotheek’ account.

In het kader van de lancering van de Hublets op 2 april an je deelnemen aan een fotowedstrijd. Kom tussen 2 en 30 april naar de bib en trek een leuke foto waarbij een Hublet het onderwerp vormt. Begin mei wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze ontvangt een waardebon voor een brunch voor 2 bij Lou’s plek, met 2 mimosa’s als extraatje!

Wil je de Paashaas ontmoeten voor die terug naar Rome gaat? Kom dan op zaterdag 30 maart tussen 9u en 13u naar de bib van Dilbeek. De Paashaas deelt er paaseitjes en informatie over de fotowedstrijd uit!

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
  • Adverteren
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
  • Radio Rand
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Adverteren
Asse speelt buiten
Asse

Asse speelt buiten

Gemeente Asse ontwierp een eigen buitenspeelkaart. Daarop zijn heel wat speel-, sport- en ontmoetingsplekken in heel Asse te vinden.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren