Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

De paashaas brengt Hublets in Dilbeek

De paashaas brengt Hublets in Dilbeek

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

De paashaas brengt Hublets in Dilbeek

Vanaf 2 april kan je in de bibliotheek van Dilbeek terecht om Hublets uit te lenen voor gebruik in de bibliotheek. De inhoud is aangepast aan leeftijd en geeft naast het digitale aanbod van de bibliotheek ook interessante informatie uit de gemeente weer.

De bibliotheek is al lang geen plaats meer om enkel boeken uit te lenen. Gezelschapsspelletjes, games, graphic novels, CD’s en DVD’s maken al geruime tijd deel uit van het aanbod.

Ook het digitale aanbod is al enkele jaren een vaste waarde. De bibliotheek houdt de vinger aan de pols bij de digitale (r)evolutie en verandert mee. Je hoeft zelfs niet meer naar de bibliotheek te gaan. Je kan ook van thuis uit genieten van de bibliotheek via ‘mijn bibliotheek’. Boeken lenen via CloudLibrary, een cursus volgen via OnlineLeren of liever het Digitaal Krantenarchief? Het kan allemaal van in je huiskamer.

Hu?…Hublets?

De laatste aanwinst in het digitale aanbod zijn de Hublets. Hu – wat? Hublets zijn tablets die je kan uitlenen om in de bibliotheek te gebruiken. Op de Hublets zijn drie profielen: voor jeugd, jongeren en volwassenen. Afhankelijk van je leeftijd krijg je aangepaste inhoud. Met de Hublets blijf je op de hoogte van het reilen en zeilen in Dilbeek en kan je gebruik maken van het digitaal aanbod van de bib. Je kan het aanbod van Westrand checken en de activiteiten in de gemeente.

Door gebruik te maken van de Hublets ben je ook meteen mee met de snelle evolutie in dit digitale aanbod. De wereld draait snel en de bibliotheek gaat mee. De nieuwste trends? Je leert ze kennen in je lokale bib via je ‘mijn bibliotheek’ account.

In het kader van de lancering van de Hublets op 2 april an je deelnemen aan een fotowedstrijd. Kom tussen 2 en 30 april naar de bib en trek een leuke foto waarbij een Hublet het onderwerp vormt. Begin mei wordt de winnaar bekend gemaakt. Deze ontvangt een waardebon voor een brunch voor 2 bij Lou’s plek, met 2 mimosa’s als extraatje!

Wil je de Paashaas ontmoeten voor die terug naar Rome gaat? Kom dan op zaterdag 30 maart tussen 9u en 13u naar de bib van Dilbeek. De Paashaas deelt er paaseitjes en informatie over de fotowedstrijd uit!

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen

Wivina Zomert

Op zaterdag 24 augustus 2024 organiseert Parkresidentie Wivina hun eerste editie van ‘Wivina Zomert!’ Dit evenement gaat door in het Wivina Park te Groot-Bijgaarden tussen 10u en 17u

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Zomerspeelplekken Dilbeek
Dilbeek

Zomerspeelplekken Dilbeek

Zomerspeelplekken: dé plek voor alle speelvogels en sportievelingen in Dilbeek.
De zomerspeelplekken zijn ondertussen een vaste waarde in de zomer van Dilbeek.

Lees meer »
  • Adverteren
Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek
Dilbeek

Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek

De werken aan de Baron de Vironlaan, een belangrijke toegangspoort van Dilbeek, zijn afgerond. Op een periode van ongeveer 10 maanden is de Baron de Vironlaan in een volledig nieuw kleedje gestoken en is deze belangrijke laan omgetoverd tot een volwaardige toegangspoort van Dilbeek.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus organiseert VZW Midzomer reeds voor de 31ste keer het dorpsfeest “Midzomer Wambeek”. Eén van de oudste dorpsfeesten uit de ruime omgeving.

Lees meer »
Stand van zaken trajectcontroles Asse
Asse

Stand van zaken trajectcontroles Asse

Anderhalf jaar geleden startte het gemeentebestuur van Asse met de aanpak van de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid op 7 locaties via trajectcontroles op snelheid (zone 30 km/u) en op doorgaand tonnagevervoer (+3.5T).

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren