Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Dilbeek bouwt aan de sportieve toekomst van het Roelandsveld

Dilbeek bouwt aan de sportieve toekomst van het Roelandsveld

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Dilbeek bouwt aan de sportieve toekomst van het Roelandsveld

Vanaf 2024 een nieuwe atletiekpiste voor de Dilbeekse sporter

Vanaf 25 september wordt de atletiekpiste op sportcomplex Roelandsveld vernieuwd. Daarmee bouwen Dilbeek en Sport Vlaanderen aan de toekomst van de populaire sport. De werken duren tot juni 2024.

Nieuwe atletiekpiste is garantie voor sportieve toekomst Roelandsveld

De huidige piste werd ingehuldigd in 1984 ter vervanging van de sintelpiste die er daarvoor lag. Na ongeveer 40 jaar heeft ze dus meer dan haar dienst bewezen. De toplaag werd wel enkele keren vervangen en er werden kleinere renovaties uitgevoerd, maar na al die jaren intensief gebruik is ze nu echt helemaal afgeleefd. Voor officiële wedstrijden was de piste overigens al even afgekeurd.

Subsidies welkom

Een vervanging van dergelijke piste is financieel een zware dobber. Gelukkig kan Dilbeek rekenen op de subsidie van Sport Vlaanderen, die eind vorig jaar een groepsaankoop startte voor atletiekpistes. Tot 60% van de kosten zouden ondersteund kunnen worden met een subsidie voor wie in de raamovereenkomst stapt.

Dat nieuws was voor Dilbeek het startschot om enkele horden versneld te nemen. Samen met studiebureau SWECO en in overleg met de Dilbeekse Atletiek Club (DAC), werd een bestek opgemaakt voor een grondige renovatie van de Atletiekpiste Roelandsveld. De uitvoering werd gegund aan de firma LESUCO voor een bedrag van net geen 2 miljoen euro. Daar tegenover stond wel de voorwaarde dat de subsidie van Vlaanderen zou toegekend worden. Die werd eind juli bevestigd voor een bedrag van 1.186.575,95 euro.

De subsidie van Sport Vlaanderen komt ook niet toevallig dit jaar. “De Olympische Spelen van volgend jaar zijn voor ons een momentum voor de Vlaamse atletiek. In de eerste plaats voor onze topsporters, maar ook voor de sport op zich. Telkens wanneer onze topsporters zich tonen aan Vlaanderen inspireren ze jong en oud om ook de loopschoenen aan te trekken”, zegt Weyts. “Hoe beter onze topsporters zich kunnen voorbereiden, hoe meer de prestaties tot de verbeelding spreken en hoe meer Vlamingen van deze investeringen gebruik zullen maken in een atletiekclub.”

Sportclubs en scholen kijken uit naar vernieuwing

De belangrijkste gebruiker van de atletiekpiste is DAC, Dilbeek Atletiek Club. Voor hen is de vernieuwing een ideale springplank om nog meer mensen de kans te bieden zowel recreatief als competitief aan atletiek te doen.

Er kunnen vanaf volgend seizoen ook weer kwaliteitsvolle wedstrijden aangeboden worden zoals de ‘Gouden 1000’ én de in het atletiekmilieu bekende ‘Dilbeekse Meerkampen’, waarvan in 2018 nog de 35ste editie werd gehouden.

Ook heel wat Dilbeekse scholen maken gebruik van de piste. Zeker voor de scholen die een sportrichting tellen, zoals Hogeschool Odisee en Don Bosco Groot-Bijgaarden, betekent het project een grote meerwaarde.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Dag van de Dilbekenaar 2024
Dilbeek

Dag van de Dilbekenaar 2024

Op zaterdag 1 juni 2024 gaat het dak eraf tijdens de nieuwste editie van Dag van de Dilbekenaar. Met Westrand als locatie voor dit gratis volksfeest omdat het cultuurcentrum zijn 50ste verjaardag viert.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren