Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Dilbeek en Ternat krijgen ook hun GROEN-kandidaat

Dilbeek en Ternat krijgen ook hun GROEN-kandidaat

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Dilbeek en Ternat krijgen ook hun GROEN-kandidaat

In de buurgemeenten Dilbeek en Ternat kunnen komende verkiezingen van 9 juni de inwoners namelijk stemmen op twee ex schepenen van Groen. En ze hebben nog heel wat anders gemeen samen!

Beiden zijn nl zestigers en allebei al zo n 40j (bijna) actief als vrijwilliger in hun gemeente en/of in de plaatselijke politiek. Samen hebben ze besloten om ook deze verkiezingen nog eens mee te dingen naar de stem van de kiezer omdat wat ervaring steeds op zijn plaats is. Beiden waren ze vorige legislatuur (2012-2018) ook schepen in hun respectievelijke gemeenten voor zowat gelijklopende bevoegdheden. Uiteraard Groenbeleid, natuur en afvalbeleid, maar ook nog dierenwelzijn, ruimtelijke planning, internationale samenwerking, fair trade enz. dragen hun speciale interesse weg. deden ze er graag bij. De laatste twe bevoegdheden mogen niet verwonderen gezien beiden ook al meer dan 40 jaar vrijwilliger zijn in hun respectievelijke Oxfam-wereldwinkel en dus fair trade en gelijke kansen én eerlijke verdeling van de rijkdom hoog in het vaandel dragen.

Zij konden als schepen al meer dan één steentje verleggen in de rivier, om Bram Vermeulen te parafraseren, en willen nu samen ook hun kans wagen respectievelijk voor het federale (Karel De Ridder) en Vlaamse ( Guido Van Cauwelaert) parlement. Omdat ze heel wat gemeen hebben en allebei het zwerfvuilprobleem grondig beu zijn en willen aanpakken door eindelijk een rechtvaardig statiegeldsysteem in te voeren net zoals in vele van onze buurlanden, besloten ze om samen naar buiten te treden. Ze hopen oa.  hier werk van te kunnen maken en steunen uiteraard voluit hun respectievelijke lijsttrekkers, Dieter Van Besien die opkomt voor een eerlijke bijdrage van de grote vermogens en Aimen Horch die de grote vervuilers wil aanpakken. Karel is 8ste opvolger op de lijst voor de federale Kamer en Guido 11de opvolger voor het Vlaams Parlement.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
  • Adverteren
  • Radio Rand
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
  • Adverteren
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren