Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Dilbeek heeft al 75% straatverlichting met LED

Dilbeek heeft al 75% straatverlichting met LED

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Dilbeek heeft al 75% straatverlichting met LED

Op zondag 29 oktober start het winteruur en wordt het weer vroeger donker. Het ideale moment om stil te staan bij de openbare verlichting van de Dilbeekse straten. Dilbeek maakt immers werk van het energiezuiniger verlichten: 75% van de straatverlichting bestaat nu reeds uit lampen met LED-technologie!

Goedkoper verlichten

“Lampen met LED-technologie hebben heel wat voordelen. Zo verbruiken ze minder en kennen ze een langere levensduur. Hierdoor spaart de gemeente heel wat geld uit,” zegt bevoegd schepen Stijn Quaghebeur. Bovendien geeft LED-verlichting minder strooilicht. Het licht van een LED-lamp bereikt beter haar doel. Daarnaast stelt LED-verlichting ons in staat om in de toekomst te dimmen en te doven op maat.

Prioriteit

“Dilbeek heeft van de omschakeling naar LED-verlichting reeds enkele jaren geleden een prioriteit gemaakt!” zegt Quaghebeur. Dilbeek heeft namelijk een masterplan uitgewerkt voor het Dilbeekse grondgebied om de oude verlichting te vervangen door LED-verlichting.

In dit plan werden de Dilbeekse straten in 10 verschillende deelruimten ingedeeld: bijvoorbeeld lokale verbindingswegen, woonstraat, parking, industriezone enz. Elk type deelruimte heeft andere eigenschappen op het vlak van paalhoogte en de sterkte en de kleur van de lampen.

Van de 6.145 armaturen in Dilbeek werken er nu reeds 4.566 met LED-technologie. Tegen eind volgend jaar (2024) wil Dilbeek volledig omgeschakeld zijn naar LED-verlichting, waar dit maar verplicht is tegen 2029. Dilbeek zal dus vijf jaar eerder klaar zijn dan verplicht!

Energieloze nachten

In samenwerking met andere lokale besturen, dooft Dilbeek tijdens de weeknachten de openbare straatverlichting vanaf middernacht tot 5u ’s morgens. In het weekend, alsook in de nacht van zondag op maandag blijft de straatverlichting branden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
  • Adverteren
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
  • Radio Rand
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Adverteren
Asse speelt buiten
Asse

Asse speelt buiten

Gemeente Asse ontwierp een eigen buitenspeelkaart. Daarop zijn heel wat speel-, sport- en ontmoetingsplekken in heel Asse te vinden.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren