Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Dilbeek heeft al 75% straatverlichting met LED

Dilbeek heeft al 75% straatverlichting met LED

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Dilbeek heeft al 75% straatverlichting met LED

Op zondag 29 oktober start het winteruur en wordt het weer vroeger donker. Het ideale moment om stil te staan bij de openbare verlichting van de Dilbeekse straten. Dilbeek maakt immers werk van het energiezuiniger verlichten: 75% van de straatverlichting bestaat nu reeds uit lampen met LED-technologie!

Goedkoper verlichten

“Lampen met LED-technologie hebben heel wat voordelen. Zo verbruiken ze minder en kennen ze een langere levensduur. Hierdoor spaart de gemeente heel wat geld uit,” zegt bevoegd schepen Stijn Quaghebeur. Bovendien geeft LED-verlichting minder strooilicht. Het licht van een LED-lamp bereikt beter haar doel. Daarnaast stelt LED-verlichting ons in staat om in de toekomst te dimmen en te doven op maat.

Prioriteit

“Dilbeek heeft van de omschakeling naar LED-verlichting reeds enkele jaren geleden een prioriteit gemaakt!” zegt Quaghebeur. Dilbeek heeft namelijk een masterplan uitgewerkt voor het Dilbeekse grondgebied om de oude verlichting te vervangen door LED-verlichting.

In dit plan werden de Dilbeekse straten in 10 verschillende deelruimten ingedeeld: bijvoorbeeld lokale verbindingswegen, woonstraat, parking, industriezone enz. Elk type deelruimte heeft andere eigenschappen op het vlak van paalhoogte en de sterkte en de kleur van de lampen.

Van de 6.145 armaturen in Dilbeek werken er nu reeds 4.566 met LED-technologie. Tegen eind volgend jaar (2024) wil Dilbeek volledig omgeschakeld zijn naar LED-verlichting, waar dit maar verplicht is tegen 2029. Dilbeek zal dus vijf jaar eerder klaar zijn dan verplicht!

Energieloze nachten

In samenwerking met andere lokale besturen, dooft Dilbeek tijdens de weeknachten de openbare straatverlichting vanaf middernacht tot 5u ’s morgens. In het weekend, alsook in de nacht van zondag op maandag blijft de straatverlichting branden.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen

Wivina Zomert

Op zaterdag 24 augustus 2024 organiseert Parkresidentie Wivina hun eerste editie van ‘Wivina Zomert!’ Dit evenement gaat door in het Wivina Park te Groot-Bijgaarden tussen 10u en 17u

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Zomerspeelplekken Dilbeek
Dilbeek

Zomerspeelplekken Dilbeek

Zomerspeelplekken: dé plek voor alle speelvogels en sportievelingen in Dilbeek.
De zomerspeelplekken zijn ondertussen een vaste waarde in de zomer van Dilbeek.

Lees meer »
  • Adverteren
Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek
Dilbeek

Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek

De werken aan de Baron de Vironlaan, een belangrijke toegangspoort van Dilbeek, zijn afgerond. Op een periode van ongeveer 10 maanden is de Baron de Vironlaan in een volledig nieuw kleedje gestoken en is deze belangrijke laan omgetoverd tot een volwaardige toegangspoort van Dilbeek.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus organiseert VZW Midzomer reeds voor de 31ste keer het dorpsfeest “Midzomer Wambeek”. Eén van de oudste dorpsfeesten uit de ruime omgeving.

Lees meer »
Stand van zaken trajectcontroles Asse
Asse

Stand van zaken trajectcontroles Asse

Anderhalf jaar geleden startte het gemeentebestuur van Asse met de aanpak van de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid op 7 locaties via trajectcontroles op snelheid (zone 30 km/u) en op doorgaand tonnagevervoer (+3.5T).

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren