Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Dinsdag 3 oktober – Westrand Film: “Zolang we nog kunnen”

Dinsdag 3 oktober - Westrand Film: "Zolang we nog kunnen"

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Dinsdag 3 oktober – Westrand Film: “Zolang we nog kunnen”

Supermarkten, shoppinggedrochten en grote, uniforme ketens vol eenheidsworst hebben het lokale winkeltje van de kleine zelfstandige op de meeste plaatsen vakkundig van de markt geveegd.

Maar regisseur Philippe Niclaes – zelf een winkelierszoon – vond toch nog genoeg zaken om ‘ZOLANG WE NOG KUNNEN’ te maken, een schitterende, tegelijk komische en ontroerende docu over de laatste buurtwinkels en hun uitbaters.

Allemaal zijn de uitbaters de pensioengerechtigde leeftijd allang voorbij. Waarom ze het dan toch nog zo gedreven blijven doen? Voor hun vaste klanten. Omdat ze niet willen laten verloren gaan wat door hun ouders of grootouders gestart is. Omdat ze het dagelijkse babbeltje niet kunnen missen. Omdat hun winkel hun lust en hun leven is, hun passie en hun trots. Omdat ze zich geen leven zonder winkel kunnen voorstellen. En dus gaan ze door, zolang ze nog kunnen.

Deze documentaire volgt drie winkels in Onze-Lieve-vrouw-Tielt, Koolkerke en Tienen. Het is het soort winkel dat stilaan uit het straatbeeld dreigt te verdwijnen. In elk van hen hangt er een zweem van vergankelijkheid, het einde dat om de hoek schuilt, een zaak waarvan de eigenaar langzaam zijn vaste klanten overleeft tot het licht in de zaak zelf uitgaat. Een documentaire over het verdwijnen van een generatie.

Dinsdag 3 oktober om 19u00 in Westrand.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Adverteren
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren