Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Hinder op Ninoofsesteenweg in Dilbeek

Hinder op Ninoofsesteenweg in Dilbeek

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Hinder op Ninoofsesteenweg in Dilbeek

Het Agentschap Wegen en Verkeer plant werken aan de fietspaden langs de Ninoofsesteenweg (N8) in Dilbeek. Tussen de Jan de Trochstraat en de spoorweg leggen we in beide richtingen het bestaande fietspad opnieuw aan. Op de stukken waar vandaag het fietspad nog ontbreekt leggen we een volledig nieuw fietspad aan zodat fietsers zich in de toekomst veilig en comfortabel kunnen verplaatsen langs de gewestweg. 

Hoe zullen de fietspaden eruitzien?

 • Richting Ninove: vrijliggend fietspad. De parkeerplaatsen aan deze kant van de weg worden in het voordeel van de fietser omgevormd tot een nieuw fietspad. Omdat auto’s hier niet meer kunnen parkeren, wordt het sluikstorten ook tegengegaan.
 • Richting Brussel: verhoogd fietspad. Tussen huisnummers 830 en 846, een afstand van 150 meter, loopt het fietspad langs een vangrail. Hier is er minder ruimte en wordt het fietspad smaller.

Ook de haltehavens van de bushalte ‘Schepdaal Spanuit’ krijgen in beide rijrichtingen een verhoogd perronen worden daardoor toegankelijker voor iedereen.

Het nieuwe fietspad richting Ninove sluit aan op de fietssnelweg Denderleeuw – Brussel (F209). Deze verbinding met andere fietsroutes in de omgeving vult een missing link in om comfortabel te fietsen tussen Dilbeek en Brussel. 

Lees meer over de fietssnelweg F209 op fietssnelwegen.be/F209.

 

Week asfalteringswerken vanaf 4 maart

Vanaf 4 maart krijgen de nieuwe fietspaden, de bushalte ‘Schepdaal Spanuit’ en een deel van de rijweg richting Ninove een laatste laag asfalt. De aannemer voert de asfalteringswerken in twee fasen uit. Tijdens de asfalteringswerken aan de rijweg richting Ninove is er twee dagen beperkte hinder met een korte omleiding via de Jan De Trochstraat en de Wijngaardstraat. Tijdens de asfalteringswerken aan het fietspad worden fietsers naar het andere fietspad aan de overkant geleid of krijgen ze een veilige corridor op de rijweg binnen de werfzone. De werken zijn binnen een week afgerond, onder voorbehoud van goede weersomstandigheden. Nadien zijn de werken voor dit deel van de Ninoofsesteenweg afgerond.

 

Werken per weghelft

De Ninoofsesteenweg (N8) blijft open voor verkeer tijdens de werken, waardoor de hinder beperkt blijft. De aannemer werkt kant per kant en is gestart met werken in de rijrichting van Brussel. Pas vanaf januari 2024 worden de meer ingrijpende werken in de rijrichting van Ninove opgestart. De verkeerssituatie blijft dezelfde:

 • Voetgangers kunnen zonder hinder langs de werfzone passeren. 
 • Fietsers rijden tijdelijk op de rijbaan.
 • Openbaar vervoer: De buslijnen 127 en 128 aan halte ‘Schepdaal Weg naar Pede’ kunnen vertragingen door de werken ondervinden. Tijdens de werken aan de bushaltes ‘Schepdaal Spanuit’ kan de halte niet bediend worden. Raadpleeg de info aan de bushalte, plan je route via www.delijn.be/routeplanner of contacteer De Lijn via 070 220 200 (€0,30/minuut).
 • Gemotoriseerd verkeer rijdt aan de verlaagde snelheid van 50 km/u. In beide richtingen blijft één rijstrook beschikbaar voor het verkeer. 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

 • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
 • Adverteren
 • Radio Rand
Leeuw Rinkt
Sint-Pieters-Leeuw

Leeuw Rinkt

Ook dit jaar mag Leeuw Rinkt de Leeuwse zomer op gang trekken! Kom op zaterdag 15 juni vanaf 17 uur genieten van een gezellige avondmarkt en lonkende terrasjes terwijl cultuurcentrum Coloma op drie podia zorgt voor zomerse muziek en dans

Lees meer »
 • Adverteren
Boerendag in Lennik
Lennik

Boerendag in Lennik

Op maandag 6 mei en dinsdag 7 mei 2024 zijn leerlingen van het 5de leerjaar van en rond Brussel te gast op het melkveebedrijf van de familie Lemaire-Taelemans (Zwijnenbergstraat 62) in Sint-Martens-Lennik.

Lees meer »
 • Radio Rand
 • Adverteren
 • Radio Rand
 • Adverteren