Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Hogeschool Odisee en Arteveldehogeschool in strategische alliantie

Hogeschool Odisee en Arteveldehogeschool in strategische alliantie

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Hogeschool Odisee en Arteveldehogeschool in strategische alliantie

Hogeschool Odisee en Arteveldehogeschool gaan nauwer samenwerken in een strategische alliantie. De hogescholen zullen daarin structureel samenwerken op het vlak van onder meer onderwijs, onderzoek, internationalisering en organisatie, over de as Gent-Brussel, een sterke economische en maatschappelijke ader in Vlaanderen. Door de alliantie willen de hogescholen hun impact in de regio’s vergroten, tegelijk met hun slagkracht om op te leiden en te innoveren voor de grote maatschappelijke uitdagingen
Hogeschool Odisee en Arteveldehogeschool zijn twee sterke, vrije Vlaamse hogescholen, met een brede blik op de wereld. Met 2.500 medewerkers bereiken ze samen ongeveer 25.000 studenten in Gent, Brussel, Aalst, Sint-Niklaas, Dilbeek en Oudenaarde.
Ze hebben een traditie van kwalitatief hoger onderwijs en richten zich met nadruk op diversiteit en kansen voor iedereen. Odisee en Artevelde zijn bovendien complementair in hun opleidingsaanbod, in regionale inbedding en in internationalisering.  

Brede samenwerking van lerarenopleidingen tot AI

De focus van de alliantie ligt op dit moment op het vormgeven ervan en op het uitwerken van strategische projecten. Zo zullen Artevelde en Odisee samenwerken rond, onder meer, de aanpak van belangrijke maatschappelijke uitdagingen zoals het lerarentekort en noden in de zorg, STEM, Artificial Intelligence en internationalisering.
De intensiteit van de samenwerking en de impact van de strategische projecten zal bepalen wat de alliantie op de lange termijn betekent.  Ook in het hoger onderwijs ligt één van de sleutels in meer én nieuwe vormen van samenwerking. Met respect trouwens voor de bestaande partnerschappen en samenwerkingen die beide hogescholen al hebben en uiteraard met evenveel enthousiasme voortzetten. Hogeschool Odisee en Arteveldehogeschool kiezen voluit voor dat soort toekomst.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Adverteren
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren