Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Jaarlijks worden in Dilbeek meer dan 100 illegalen opgepakt

Jaarlijks worden in Dilbeek meer dan 100 illegalen opgepakt

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

In Halle-Vilvoorde worden elk jaar meer dan 1.200 illegalen opgepakt. Dat blijkt uit cijfers afkomstig van de Minister van Binnenlandse Zaken die N-VA-kamerlid Kristien Van Vaerenbergh kon inkijken. Een groot deel daarvan, meer dan 400, op de luchthaven. In Vilvoorde en Dilbeek worden elk jaar meer dan 100 illegalen opgepakt. Ook Sint-Pieters-Leeuw, Asse, Zaventem (zonder luchthaven) en Halle tellen relatief veel inbreuken op de vreemdelingenwet. Kristien Van Vaerenbergh: "De cijfers liggen voor onze regio hoger dan in vergelijkbare steden en gemeenten elders in het land. Dit is waarschijnlijk normaal in de nabijheid van Brussel, een stad die met haar internationale uitstraling een grote aantrekkingskracht heeft.”

Weinig illegalen in het Pajottenland

Het Pajottenland telde relatief weinig betrapte mensen zonder papieren. In Lennik werden de laatste 5 jaar 15 personen opgepakt. In Pepingen, Galmaarden en Bever waren er respectievelijk 4, 3 en 2 personen zonder papieren de laatste 5 jaar. “Aangezien er geen actieve opsporing van illegalen, noch een georganiseerde paspoortcontrole gebeurt, komen de overtredingen van de vreemdelingenwet enkel aan het licht in het kader van andere misdrijven. Toch houdt de gegevensbank van de politie niet bij hoeveel en welke misdrijven gepleegd worden door illegalen. Men kan zich dus afvragen hoe men de strijd tegen criminaliteit door illegalen dan efficiënt kan voeren,” besluit Van Vaerenbergh.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
  • Adverteren
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren