Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Jef Vanderoost voorgesteld als lijsttrekker van Denk Dilbeek

Jef Vanderoost voorgesteld als lijsttrekker van Denk Dilbeek

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Jef Vanderoost voorgesteld als lijsttrekker van Denk Dilbeek

Kasteel La Motte in Sint-Ulriks-Kapelle bruiste zaterdagochtend 14 oktober, precies één jaar voor de verkiezingen, van de ideeën over hoe we samen kunnen bouwen aan één Dilbeek om van te dromen. Denk Dilbeek ontving er heel wat geëngageerde Dilbekenaren om, als afsluiter van hun luisterronde met 10 wijkmomenten in heel de gemeente, de start te maken van de opmaak van het verkiezingsprogramma. 

D-dag

Op deze D-Dag werd Jef Vanderoost voorgesteld als lijsttrekker en dus kandidaat-burgemeester voor Denk Dilbeek. Denk Dilbeek hoopt bij de gemeenteraadverkiezingen het verschil te kunnen maken en werk te kunnen maken van een warm bestuur uniek dichtbij.

De dag startte met een boeiende lezing van Fevzi Yildirim die, als Dilbekenaar met ervaring in het onderwijs en als CEO van een Belgische keten, zijn ervaringen en uitdagingen voor de toekomst met ons deelde. Hij sprak over hoe belangrijk het is om in onze superdiverse samenleving actief werk te maken van betrokkenheid en verbinding met alle bevolkingsgroepen en daarbij te focussen op de jongeren.

Groepsfoto Denk Dilbeek

Opmaak van het verkiezingsprogramma

Vervolgens gingen alle aanwezigen aan verschillende gesprekstafels aan de slag rond enkel inhoudelijke thema’s, geïnspireerd door wat onze inwoners als aandachtspunten naar voor brachten tijdens 10 wijkbabbels verspreid over de hele gemeente. Elke tafel bracht heel wat inspiratie waarmee Denk Dilbeek nu aan de slag gaat voor de opmaak van het verkiezingsprogramma. De rode draad doorheen de gesprekken was duidelijk: Dilbekenaren snakken naar een bestuur dat wel respect heeft voor vrijwilligers en verenigingen, dat wel respect heeft voor wie minder sterk is, en wel respect heeft voor wie niet past in het enge beeld dat sommigen hebben van een Dilbekenaar.

Jef Vanderoost lijsttrekker

Na het inhoudelijke luik werd bekend gemaakt dat de algemene ledenvergadering Jef Vanderoost heeft aangeduid als lijsttrekker, en dus kandidaat-burgemeester, voor Denk Dilbeek bij de gemeenteraadsverkiezingen.

Jef (41) woont met z’n gezin in Schepdaal en werkt vandaag als kwaliteitsmanager in het grootste ziekenhuis van het land. Hij brengt, als voormalig schepen voor o.a. onderwijs, gebouwen en financiën in de gemeente, heel wat bestuurservaring rond de tafel en was van bij de start één van de drijvende krachten achter Denk Dilbeek.

Warmte brengen in het gemeentebestuur

Jef Vanderoost: “Denk Dilbeek wil opnieuw warmte brengen in het gemeentebestuur en dat uniek dichtbij alle Dilbekenaren. We willen een bestuur dat dichter bij de inwoners staat, waarbij dorpen, wijken en buurten een cruciale rol spelen en waarbij we willen inzetten op verbinding in die buurten maar ook over de buurten heen”.

Denk Dilbeek is volop aan de slag om een sterk team samen te stellen met een goeie mix van ervaren en heel veel nieuwe kandidaten. Jef: “Het is een eer om deze ploeg te mogen trekken, maar ik ben maar één puzzelstukje van ons verhaal. Ons team zal geen samenraapsel zijn van individuen, geen kartel met intern strijdende fracties maar één ploeg die alle verbindende krachten bundelt om samen te bouwen aan één Dilbeek om van te dromen”.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen

Wivina Zomert

Op zaterdag 24 augustus 2024 organiseert Parkresidentie Wivina hun eerste editie van ‘Wivina Zomert!’ Dit evenement gaat door in het Wivina Park te Groot-Bijgaarden tussen 10u en 17u

Lees meer »
Schrijven voor de Nieuwskrant
Zomerspeelplekken Dilbeek
Dilbeek

Zomerspeelplekken Dilbeek

Zomerspeelplekken: dé plek voor alle speelvogels en sportievelingen in Dilbeek.
De zomerspeelplekken zijn ondertussen een vaste waarde in de zomer van Dilbeek.

Lees meer »
  • Adverteren
Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek
Dilbeek

Nieuwe toegangspoort voor Dilbeek

De werken aan de Baron de Vironlaan, een belangrijke toegangspoort van Dilbeek, zijn afgerond. Op een periode van ongeveer 10 maanden is de Baron de Vironlaan in een volledig nieuw kleedje gestoken en is deze belangrijke laan omgetoverd tot een volwaardige toegangspoort van Dilbeek.

Lees meer »
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus organiseert VZW Midzomer reeds voor de 31ste keer het dorpsfeest “Midzomer Wambeek”. Eén van de oudste dorpsfeesten uit de ruime omgeving.

Lees meer »
Stand van zaken trajectcontroles Asse
Asse

Stand van zaken trajectcontroles Asse

Anderhalf jaar geleden startte het gemeentebestuur van Asse met de aanpak van de verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid op 7 locaties via trajectcontroles op snelheid (zone 30 km/u) en op doorgaand tonnagevervoer (+3.5T).

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Postzegel@telenet.be
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren