Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Jobbeurs Dilbeek op 28 september beoogt een hogere werkzaamheid in de regio

Jobbeurs Dilbeek op 28 september beoogt een hogere werkzaamheid in de regio

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Jobbeurs Dilbeek op 28 september beoogt een hogere werkzaamheid in de regio

Op donderdag 28 september 2023 organiseert VDAB een regionale jobbeurs in samenwerking met de interlokale vereniging Dilbeek, Asse en Wemmel (ILV DAW).  De beurs vindt plaats in CC Westrand in Dilbeek van 13 uur tot 16 uur.

Met de beurs beogen de partners een hogere werkzaamheidsgraad in de regio door de reguliere en sociale economie dichter bij elkaar te brengen. De jobbeurs richt zich niet alleen tot werkzoekenden maar naar iedereen die op zoek is naar een nieuwe professionele uitdaging. Zo’n 25 bedrijven krijgen de kans om hun vacatures bekend te maken. Meteen kunnen ze ook kennis maken met mogelijke kandidaten voor hun beschikbare jobs.

Krapte op de arbeidsmarkt

Op 30 juni 2023 telde VDAB 1.902 ingeschreven werkzoekenden zonder werk met woonplaats in regio Dilbeek. Dit is 7,2% meer in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De voorbije 12 maanden werden in deze regio 2.837 vacatures rechtstreeks aan VDAB gemeld. Dat de vacatures ook in deze regio maar moeilijk ingevuld worden, leiden we af uit het aantal openstaande vacatures. In juli 2023 waren er 545 vacatures waarvoor men (nog) geen geschikte kandidaat vond. De meeste vacatures staan daarbij open voor leerkracht secundair onderwijs, winkelmedewerkers en leerkrachten kleuter-of lager onderwijs. Vooral de knelpuntberoepen zijn prominent aanwezig in de lijst van openstaande vacatures. De krapte op de arbeidsmarkt blijft zich ook hier duidelijk tonen.

Duurzame samenwerkingen

Sander Herbosch, die als regisseur werk en sociale economie bij Haviland de werking van ILV DAW in goede banen leidt: “Door de jobbeurs een lokaal karakter te geven, trekken we volop de kaart van het werken binnen eigen regio. Naast een aanbod van knelpuntberoepen zijn we er deze editie weer in geslaagd om enkele lokale bedrijven en ondernemingen aan te trekken. Daardoor krijgen de werkzoekenden dicht bij huis een brede waaier aan sectoren. Al een tijd merken we, dat flexibiliteit tussen werkgever en werknemer een niet te onderschatten factor vormt. Door daar rekening mee te houden, zijn we optimistisch dat er ook tijdens deze editie duurzame samenwerkingen afgesloten zullen worden.”

Ook voor schepen van lokale economie Marc Willen in Dilbeek is werken in eigen streek een belangrijk voordeel. “Op onze jobbeurs vind je alle lokale jobs op één plaats. Wie daar de geknipte werkgever vindt, hoeft voor zijn of haar werk nooit meer over de brug van Vilvoorde.”

Jo Discart, VDAB Netwerkmanager lokale besturen en partnerschappen: “De lokale besturen staan het dichtst bij de werkgevers en de werkzoekenden in de regio. Met de organisatie van een lokale jobbeurs zoals in Dilbeek koppelen we de arbeidsmarktexpertise van VDAB aan deze lokale kennis met het oog op het bereiken van een werkzaamheidsgraad van meer dan 80%. Op de jobbeurs zijn zowel werkzoekenden als wie op zoek is naar een nieuwe uitdaging meer dan welkom.”

Tijdens de beurs staan bemiddelaars van VDAB klaar om vragen rond tewerkstelling, vacatures en opleidingen te beantwoorden. Ook werkzoekenden die nog vragen hebben over hun cv of last minute nog enkele sollicitatietips willen, kunnen bij hen terecht.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen op de beurs. Inschrijven is niet noodzakelijk.

Praktische info

Wanneer? Donderdag 28 september 2023 van 13 uur tot 16 uur.

Waar? CC Westrand, Kamerijklaan 46 in 1700 Dilbeek.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Adverteren
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren