Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Koersen in Sint-Martens-Bodegem in 2024

Koersen in Sint-Martens-Bodegem in 2024

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Koersen in Sint-Martens-Bodegem in 2024

Zaterdag, 16 december, stelde het bestuur van wielerclub Bodegem Kapelle Sportief, samen met Jurgen Roelandts, de sportieve wieleragenda voor van 2024.

Patrick Van Den Bosch, voorzitter van de club: “Ik zou eerst en vooral alle medewerkers en sponsors willen bedanken voor de inzet tijdens het voorbije jaar! We kijken terug op succesvolle koersen zonder ongevallen. Zo’n koersverloop in goede banen leiden, het parcours opbouwen en tegelijkertijd voor een (veilige) beleving zorgen voor de supporter is geen eenvoudige zaak. Zo’n organisatie vraagt niet alleen veel voorbereiding en vrijwilligerswerk, het eist ook steeds grotere budgetten die we enkel dankzij onze sponsors aankunnen.”

Hiermee benadrukte de voorzitter van de enig resterende organiserende wielerclub van Dilbeek nogmaals het belang van een goede samenwerking tussen de club, de losse medewerkers en de gemeente Dilbeek. De doelstelling van Bodegem Kapelle Sportief is in de eerste plaats het lokale talent te ondersteunen door lokale koersen te organiseren, door jongens en meisjes te laten proeven van de wielrennerij.

Patrick Van Den Bosch: “In 2023 organiseerden we onze eerste koers voor dames op het Dilbeekse grondgebied. Dit kwam er omdat we een gelijkwaardige wedstrijd wouden voor zowel de heren als de dames, het concept sloeg aan!”

De voorzitter wil de rol van de club nog verder uitbreiden en niet alleen de jeugd en volwassenen op de fiets ondersteunt. Samen wet Jurgen Roelandts worden er plannen gemaakt om ook de allerkleinsten te laten koersen in Sint-Martens-Bodegem. Het gaat hier over kinderen, jongens en meisjes, van U9 tot U12.

Patrick Van Den Bosch:”De ambitie is er om op een afgesloten parcours een wedstrijd te organiseren voor de allerkleinste, we onderzoeken momenteel hoe wel dit op een zo veilig mogelijke manier in ons dorp kunnen opzetten.”

Dan werd het tijd voor de kalender van 2024, voorgesteld door Ulrik Van Schepdael, secretaris van de club.

Ulrik Van Schepdael:”We starten het jaar naar goede gewoonte in het veld met het beroemde BK op 14 januari! Vergis je niet, BK staat hier voor Bodegems Kampioenschap. Om de een of andere reden neemt Belgian Cycling ieder jaar net dezelfde datum voor hun BK. Dat beperkt uiteraard wel het deelnemersveld voor deze cross – en dus laten we hier iedereen toe! Hier is het aan de kinderen, jongens, meisjes en volwassenen. Er is slechts 1 koers en iedereen geeft het beste van zichzelf gedurende net geen uur in het veld.”

Op 14 januari, om 10.30 aan de hoeve van Zelderloo in de Wolsemstraat, wordt de traditionele nieuwjaarscross van het dorp gereden. Iedereen met een fiets en helm is welkom, een leuke voormiddag!

Ulrik Van Schepdael:”In mei starten we dan met de echte koersen, de eerste op het programma is op 19 mei om 12 uur als het startschot geven voor het Kampioenschap van het Pajottenland voor de Juniores jongens. Een kampioenschap dat we enkele jaren geleden vanonder het stof hebben gehaald en waarbij we het aanstormend talent een extra boost geven met dit kampioenschap.”

Het parcours volgt een uitdagend traject waarbij we de beklimming van de Snikberg 9 keer zullen doen! De renners moeten ook de Kerkberg overwinnen, een korte maar pittige kasseiklim – een KOM (King of Mountain – Strava) die nog lange tijd op Jurgen Roelandts zijn naam heeft gestaan.

Ulrik Van Schepdael:”De Kerkberg is niet alleen een extra voor de renners om het verschil te maken, het is ook een iconische plek op het parcours voor de supporters. Ze hebben van daar net de tijd om naar het Dorpsplein te lopen en de renners een tweede keer te zien.”

Zoals elk jaar probeert de club Bodegem Kapelle Sportief ook vernieuwing te brengen in de koers.

Dit jaar werd er een samenwerking opgezet met Vermarc Classic!

Ulrik Van Schepdael:”Door de samenwerking met Vermarc Classic halen we de slotdag binnen van de 2-daagse Elite vrouwen koers! Dag 1 zal in Tervuren gereden worden, waar de eerste gele trui zal worden uitgereikt. Die kunnen we dan aanmoedigen op dag 2 in Sint-Martens-Bodegem.”

De Vermarc Classic trekt pro ploegen aan, dat wil zeggen professionele vrouwelijke atletes uit continentale ploegen.

Vorig jaar reden er 21 ploegen mee in de koers. Het zal de grootste koers worden die tot nu toe in Sint-Martens-Bodegem georganiseerd is.

Het wielerseizoen wordt afgesloten met de traditionele Kapelle Koers op 28 juli in Sint-Ulriks-Kapelle.

Deze koers is een echte kermiskoers met Elite 2 en U23 renners.

Hoogtepunt, letterlijk, is de Lindeberg. Een beklimming die naar boven slingert met op de top een brouwerij, veel mooier kan het niet worden!

Een goed gevuld programma voor 2024!

 

14 januari           10.30     Cyclocross open wedstrijd (iedereen met fiets en helm is welkom)

19 mei                 12.00     Kampioenschap van het Pajottenland Juniores – heren

19 mei                 15.30     Slotdag 2 daagse Vermarc Classic Elite – dames

28 juli                   15.00     Kapelle Koers Elite 2 en U23 – heren

 

Voor meer informatie:

Voorzitter           patrick.van.den.bosch@beneluxtrans.be                                0475 929398

Secretaris            ulrik.van.schepdael@gmail.com                                             0475 515102

 

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
  • Adverteren
  • Radio Rand
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Adverteren
Midzomer Wambeek 2024
Ternat

Midzomer Wambeek 2024

Het is met groot enthousiasme en met de nodige fierheid dat de organisatie van het dorpsfeest Midzomer aankondigt dat de 31ste editie van dit geliefde evenement opnieuw zal plaatsvinden tijdens het eerste weekend van augustus.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren