Nieuwskrant

NIEUWSKRANT

NIEUWSKRANT

Levende bib Dilbeek

Levende bib Dilbeek

Auteur

Deel dit artikel op sociale media

Levende bib Dilbeek

Ontdek inspirerende verhalen van Dilbekenaars in de Levende Bibliotheek

Op zaterdag 24 februari vind je in de bibliotheek van Dilbeek niet alleen papieren, maar ook levende boeken.

Tijdens de Levende Bibliotheek kan je kennismaken met Margriet, Iwein, Oksana, Belo, Veronica en Francis. Zij vertellen je hun inspirerend verhaal in een persoonlijk gesprek.

In een Levende Bibliotheek is er, net als in een klassieke bibliotheek, een catalogus en een bibliothecaris die alles in goede banen leidt. ‘Je kiest een boek op basis van een korte inhoud. Daarna maak je tijdens een kort persoonlijk gesprek kennis met de mens achter dat verhaal’, zegt Aicha Tantawi van Avansa Halle-Vilvoorde. ‘Het is een heel leuke manier om stereotypes te ontkrachten en taboes te doorbreken.’

In Dilbeek kan je op 24 februari komen kennismaken met zes verschillende Levende Boeken. ‘Vier van hen komen ook uit of hebben een link met onze gemeente’, zegt Hadewich Wauters van Bibliotheek Dilbeek. ‘Oksana moest vluchten voor de oorlog in Oekraïne, Margriet vertelt over haar ervaring in het onderwijs en Belo en Veronica delen verhalen over hoop en positivisme. Ze krijgen het gezelschap van Francis en Iwein. Hun verhalen gaan over leven in een rolstoel en de straight edge-cultuur.

Praktisch:
De Levende Bibliotheek is een initiatief van Avansa Halle-Vilvoorde en Bibliotheek Dilbeek. Ze is op 24 februari doorlopend geopend van 10:00 tot 13:00 uur. Deelnemen is gratis. Een gesprek met een levend boek duurt 20 tot 30 minuten. Je kan vooraf online inschrijven via www.avansa-hallevilvoorde.be of gewoon langskomen de dag zelf.

LATEN WE CONTACT HOUDEN!

We houden je graag op de hoogte van ons laatste nieuws 😎

Wij spammen niet! Lees onze privacy pagina voor meer info.

  • Radio Rand
Brede-Ad-2-algemeen
Schrijven voor de Nieuwskrant
Veel beterschap Remco
Dilbeek

Veel beterschap Remco

Vandaag kwam de wielerkampioen uit Schepdaal, Dilbeek, ten val in de Ronde van het Baskenland. Helaas ook met gevolgen voor zijn wielerseizoen.

Lees meer »
Expo Hoppenbrouwers
Dilbeek

Expo Hoppenbrouwers

Tot vrijdag 26 april kan je in galerij Lineair naar de tentoonstelling ‘Alfons Hoppenbrouwers, Ruimte voor kleur en getal.’

Lees meer »
  • Adverteren
Breinfestival
Dilbeek

Breinfestival

De richting Humane Wetenschappen van het Regina Caelilyceum Dilbeek ging vorige week naar het “Breinfestival” in Gent.

Lees meer »
Renovatie Huis van het Kind Asse
Asse

Renovatie Huis van het Kind Asse

Het Huis van het Kind, gevestigd in het Sociaal Huis in Asse, onderging onlangs een complete renovatie. Vloer, verlichting en meubilair werden vernieuwd waardoor het nu een nog meer uitnodigende en stimulerende plek voor gezinnen is.

Lees meer »
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren
  • Radio Rand
  • Adverteren